Treceți la conținutul principal

O biografie a lui J. D. Salinger, lansată la un an de la moartea scriitorului

O biografie a scriitorului american J. D. Salinger, autorul celebrului roman "De veghe în lanul de secară", a fost lansată, joi, în Statele Unite ale Americii, la exact un an de la moartea romancierului, informează contactmusic.com.

Scriitorul J. D. Salinger a murit pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani. Viaţa autorului american a fost învăluită în mister, acesta retrăgându-se după 1965 într-un sat din New Hampshire şi refuzând cu obstinaţie să acorde interviuri.

La un an de la moartea sa, în Statele Unite ale Americii a fost lansat volumul biografic intitulat "J. D. Salinger: A Life", care descrie, printre altele, anii petrecuţi de scriitor în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit criticilor de la USA Today, volumul scris de Kenneth Slawenski "este pătrunzător şi stârneşte simpatia" cititorului, prezentând detalii insolite despre activităţile lui Salinger în cadrul Regimentului 12 din armata americană, implicat în luptele din timpul debarcării trupelor Aliaţilor pe plajele din Normandia (Franţa). Analizând o serie de dosare militare, Slawenski a descoperit că Salinger a participat şi la luptele sângeroase de la Hurtgen Forest, în iarna anului 1944, în urma cărora doar 563 de militari americani au supravieţuit din regimentul care număra iniţial peste 3.000 de soldaţi.

Romanul "De veghe în lanul de secară" i-a adus lui Salinger impunerea definitivă în lumea literară, cartea fiind vândută anual în 250.000 de exemplare. Textul spune povestea lui Holden Caulfield, un adolescent în vârstă de 16 ani, exmatriculat de la liceu cu numai câteva zile înainte de vacanţa de iarnă. Stilul exploziv, care recurge şi la expresii argotice şi cu tentă sexuală, au făcut ca această carte să fie interzisă în unele ţări.

În 1965, după alte câteva cărţi publicate, printre care "Franny şi Zooey", Salinger a dispărut de pe scena literară americană şi nu a acordat niciun interviu presei în ultimii 28 de ani de viaţă. Scriitorul s-a refugiat în satul Cornish, din New Hampshire (SUA), unde a şi murit.

Sursa: Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.