Treceți la conținutul principal

Intalnire cu romanciera Shivani Singh

In cadrul festivalului Namaste India, Ambasada ONU* la Bucureşti şi editura TAJ organizează joi, începând cu ora 11:00, o întâlnire cu romanciera SHIVANI SINGH, nepoata rajahului din Madhupur, care îşi lansează, la Casa ONU, romanul Moarte la Curtea rajahului, aflat în Top 10 India Today.

Cu o expoziţie de fotografii de epocă înfăţişând palatul şi persoanele care au servit ca model pentru personajele din …carte.

Un eveniment „complet”: o autoare de mare valoare, plus o biografie spectaculoasă şi un “cititor” fără cusur: Dana Deac, directorul TVR1, cea care o va prezenta publicului.

După lansare, mai întârziaţi puţin…

Vă invităm la o şampanie, un ceai indian bun (de la cafeneaua Ramayana), o gustare şi o vorbă… Prilej să ne cunoaştem mai bine. Şi, cu şampania în mână, zăboviţi în faţa fiecărei fotografii – şi citiţi explicaţia scrisă chiar de mâna autoarei.

Cum va decurge lansarea:

Dana Deac, „în viaţa reală“ directorul TVR 1, în cea de vineri 15 cititor de Shivani Singh, va încerca să vă atragă în cercul magic al acestei cărţi de o frumuseţe aproape ireală. Scriitor şi orientalist, editorul Adelina Patrichi vă va spune povestea cu peripeţii a aducerii romanului şi a autoarei în România. Shivani Singh va răspunde apoi la întrebările presei şi cititorilor. …Şi va acorda autografe, va face fotografii împreună cu cititorii, presa, prietenii din România.

Cu ce vă va “îmbogăţi” o seară cu Shivani Singh?

Shivani deţine o comoară doldora de informaţii despre o lume apusă, odinioară de o splendoare greu de descris… cea a rajahilor indieni. Bunica ei, fosta rani (regină) din Madhupur, trăieşte încă şi este, spune Shivani, cu dragoste şi mândrie, mai arogantă ca oricând. Puteţi să o întrebaţi direct! Apoi plecaţi acasă cu cartea, şi veţi fi singurii români care ştiu cum arată personajele despre care citiţi!

Exotism şi calitate literară laolaltă… amestec greu de egalat!

Asa suna invitatia Adelinei Patrichi, editorul cartii “Moarte la Curtea rajahului”.
sursa: www.bookblog.ro

info despre roman şi autoare: http://www.hindu.com/lr/2006/05/07/stories/2006050700150400.htm

* Este, mai mult ca sigur, vorba despre Centrul de Informare al ONU pentru Romania - Casa ONU din Bd. Primaverii 48 A, sector 1, Bucuresti (precizare adăugată de 1 traducator).

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.