Treceți la conținutul principal

Primul Târg Naţional al Cărţii de Poezie, 2-5 iunie

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România (USR), Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) şi Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor - Patronat al Cărţii (ADEPC), vă invită la primul mare eveniment dedicat exclusiv poeziei din România, sub sloganul: Tu Nu Citeşti Poezie? - Târgul Naţional al Cărţii de Poezie.

TNCP, ediţia I, este o iniţiativă culturală care îşi propune să reintroducă în spaţiul public conceptul poeziei contemporane vizibile şi interactive. În cele patru zile ale Târgului, poezia, cartea de poezie, poeţii şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-decembrist care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil.

Totul va avea forma unui Târg de carte - un loc unde cele mai importante edituri de poezie din întreaga ţară îşi vor pune la dispoziţia cititorilor cele mai noi apariţii. De asemenea, vor avea loc numeroase alte evenimente dedicate poeziei.

Principalele Evenimente din cadrul TNCP 2010:

* vânzare de carte de poezie
Cele mai importante edituri expun în standuri în curtea Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr 115). Evenimente editoriale şi "lume bună" literară.

* vânzare de reviste literare care publică & comentează poezie, greu de găsit prin magazinele de specialitate, adevărate Rara avis de foarte bună calitate din toate colţurile ţării

* colocvii cu spuma criticilor de poezie, poeţi şi cititori împătimiţi sau doar curioşi în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române. Temele sunt: Cenaclul Universitas, Criză sau apogeul poeziei contemporane româneşti, Starea traducerilor de poezie (subiecte fierbinţi...)

* lecturi de poezie cu cei mai importanţi poeţi contemporani dincolo de orice generaţie şi o seară de lecturi inedită: Poeţi clasici preferaţi de contemporani.

* jazz pentru sufletele poetice şi nu numai, marca Mircea Tiberian.

* expoziţie de cărţi rare, vechi, de poezie cu patina timpului, scoasă special din arhive pentru această ocazie la Bibliotecă Metropolitană.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.