Treceți la conținutul principal

Japonezii au inventat ochelarii traducatori

Dictionarele de limbi straine si ghidurile de conversatie ar putea ajunge in curand demodate, dupa ce japonezii de la NEC au creat o pereche de ochelari care poate interpreta limbajul vorbit.

Ochelarii Tele Scouter incorporeaza un microfon si o camera video, care inregistreaza conversatia intr-o limba straina, potrivit The Telegraph.

Inregistrarea este trimisa apoi unui mic computer ce poate fi purtat la curea sau in buzunar, care la randul sau transmite informatia catre un centru electronic de traducere.

Aici cuvintele spuse sunt transformate in text, care este trimis inapoi catre ochelari, pentru a fi afisat pe lentila, tradus in limba utilizatorului.

Sistemul este foarte usor si compact, pentru a putea fi purtat pentru perioade lungi de timp, fara a consuma prea mult bateriile sau a crea vreun disconfort utilizatorilor.

Un proiector microscopic afiseaza textul direct pe lentila ochelarilor, permitandu-i astfel utilizatorului sa pastreze contactul vizual cu interlocutorul sau.

Tele Scouter ramane pentru moment un prototip, desi NEC a anuntat ca planuieste sa comercializeze sistemul incepand de anul viitor, intr-o varianta mai putin comlexa.

Producatorul japonez recunoaste ca mai trebuie lucrat la modulul de traducere al noul gadget si spune ca il va lansa initial pe piata ca instrument portabil de afisare a datelor.

NEC sustine ca ochelarii vor putea fi folositi de ingineri si tehnicieni pentru a vizualiza manuale sau ghiduri chiar in timp ce instaleaza sau repara aparatura.

Un sistem Tele Scouter capabil sa ajute simultan 30 de utilizatori va costa circa 5,1 milioane de euro, iar NEC spera sa vanda in urmatorii trei ani 1.000 de bucati.

http://www.ziare.com/lifeshow/magazin/11-05-2009/japonezii-au-inventat-ochelarii-traducatori-942350

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.