Treceți la conținutul principal

Bacău: workshop prilejuit de vernisajul expoziției de caricatură „VEM” și lansarea albumului cu același titlu, semnate de caricaturistul băcăuan Victor Eugen Mihai

afis-expo-caricatura-vem-1

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău vă invită vineri, 18 noiembrie 2016, ora 17.00, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”, la workshop-ul prilejuit de vernisajul expoziției de caricatură „VEM” și lansarea albumului cu același titlu, semnate de caricaturistul băcăuan Victor Eugen Mihai.

Victor Eugen MihaiVEM este jurnalist de profesie. A debutat în caricatură în revista “Urzica”, în 1988. Este autor al albumelor de caricatură “Opriți Pământul, vreau să cobor!” (1995) şi “VEM MANIA” (1997).

Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de țări și publicate în albume de caricatură de pe toate continentele. A publicat caricaturi în diverse ziare și reviste internaționale. A participat la nouă expoziții personale și de grup, naționale și internaționale.

Lista premiilor la concursurile internaționale a fost deschisă în 1991, la Bogota, Colombia, și a continuat cu premii obținute în Korea (1997), Taiwan (1999), Syria (2007), Iran (2008), India (2011), Coreea de Sud (2011, 2012, 2015), New York (2012), România (2015, 2016).

A câştigat 10 premii la concursuri naționale de caricatură (Vaslui, Deva, Brăila, Bacău ş.a.) şi Premiul Cotidianului “Deșteptarea” [Bacău, România] – 2011.

„Dar se poate ca vemul să se fi ițit dintr-un meșterit “decupaj” al realității, întrucât caricaturistul “taie” firele putrede ale acesteia, “eliberând” crochiuri cu semnalmentele derizoriului ori ale măruntelor “vanități” omenești… Se preface într-un demon neastâmpărat și, pentru că imaginația sa e… cât lumea, strecoară “dulci” ambiguități, recurge la simboluri și alegorii vizuale, chiar la metafore plastice, dar e responsabil și cu gradul de deformare a realității, se “vâră” și în mesaj, oferindu-i acestuia și mijloacele, instrumentarul cu care clarifică sau obscurizează sensul/sensurile…”, consemnează prof.dr. Gheorghe Iorga, în albumul de caricatură „VEM”, editat de Centrul de Cultură „George Apostu” cu ocazia acestui eveniment.

Workshop-ul imaginat și realizat de Gheorghe Geo Popa, directorul Centrului de Cultură „George Apostu” Bacău, îi va avea ca protagoniști pe binecunoscutul actor Bogdan Matei, de la Teatrul Municipal Bacovia, și pe violoncelistul Liviu Mera, de la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, care îl vor „zugrăvi”, prin intermediul cuvântului și al muzicii, pe însuși autorul expoziției, Victor Eugen Mihai-VEM care, cu binecunoscuta-i generozitate, va oferi celor prezenți „suvenire” și autografe.

Evenimentul face parte din programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” pentru anul 2016, denumit generic „Pe urmele lui Apostu”.

Biroul de presă al Centrului de Cultură „George Apostu” Bacău
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu