Treceți la conținutul principal

Salonul Hunedorean al Cartii (19-22 octombrie)


Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in perioada 19-22 octombrie 2016 cea de-a XVII-a editie a traditionalului Salon Hunedorean al Cartii. Timp de patru zile, intre orele 10:00 si 20:00, in eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall, etajul 3, vor fi gazduite standurile celor 111 edituri care au raspuns invitatiei de a veni la Deva cu oferta editoriala de ultima ora.

Programul Salonului este foarte bogat, in fiecare zi fiind organizate lansari de carte si intalniri cu personalitati de marca ale culturii. 
 
In deschiderea Salonului Hunedorean al Cartii (19 octombrie 2016, ora 10:00, Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or), cei prezenti vor fi martorii unui moment emotionant si important din viata bibliotecii: lansarea volumului aniversar Biblioteca, 65 de file de viata. Volumul a fost publicat cu prilejul implinirii, in acest an, a 65 de ani de la infiintarea Bibliotecii Judetene si face o ampla trecere in revista a istoricului institutiei, a activitatii acesteia, reflectata in munca departamentelor sale. De asemenea, este descrisa amplu implicarea Bibliotecii in viata comunitatii, activitatile culturale oferite acesteia de-a lungul anilor. Bogat ilustrat, volumul se incheie cu gandurile si aprecierile unor prieteni si colaboratori ai Bibliotecii Judetene. Aparitia acestui volum reprezinta un prilej de bucurie si mandrie pentru toti bibliotecarii care au muncit si muncesc in aceasta indragita institutie, bibliotecari care au facut din meseria lor o vocatie.

Intreaga desfasurare a Salonului Hunedorean al Cartii sta sub semnul bucuriei prilejuite de aceasta aniversare, iar iubitorii de carte sunt asteptati cu drag la standurile celor 111 edituri. Si in acest an vom avea confirmarea faptului ca dragostea pentru carte nu se stinge, in ciuda concurentei internetului. Cei care indragesc cartea sunt tot mai numerosi, cererea de carte este foarte mare, in toate domeniile, iar acest Salon va fi un bun prilej de intalniri benefice cu cartea de buna calitate. Si in acest an editurile vor veni cu noutati, iar preturile vor fi atractive.

Va asteptam si la standul Editurii Herald, cu titluri din diferite domenii: spiritualitate, dezvoltare personala, stiinta, filosofie, parentaj, terapie de cuplu si multe alte subiecte ce acopera o gama larga de interese. Puteti consulta totodata si cele mai noi aparitii editoriale: Realitatea fiintei de Jeanne de Salzmann, Strapungerea spre fiinta de Karlfried Graf Durckheim, Arta Alchimiei de Albert cel Mare & Toma d’Aquino sau Tractatus Aureus de Hermes Trismegistos.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu