Treceți la conținutul principal

Devino voluntar și ofera șansa unui viitor mai bun copiilor din centre de plasament!

Programul educațional Ajungem MARI dă startul unui nou modul de voluntariat în țară și face apel la oameni de toate vârstele și din toate domeniile să îi ajute pe copiii din centre să Ajungă MARI. Prin două ore pe săptămână de educație și joc, voluntarii le transmit copiilor din cunoștințele lor, îi încurajează și îi motivează să lupte pentru un viitor mai bun.

cover-fb-apel-voluntariat-sept-2016

Proiectul se desfașoară în 25 de județe, iar voluntarii merg săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și îi învață pe copii ce îi pasionează prin metode non-formale și multă joacă.

Voluntarii pot susține ședințe de pregătire școlară (la matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică.  Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Beneficiile sunt atât de partea copiilor, cât și a voluntarilor. Copiii își îmbunătățesc rezultatele școlare, încrederea în sine și abilitățile de comunicare, iar voluntarii primesc mai mult decât dăruiesc, de la îmbrățișările și energia copiilor, până la experiență profesională.

Voluntarii nu au nevoie de experiență de predare pentru că înainte de începerea activităților participă la un training în care învață despre nevoile copiilor din centre si metode de lucru. Voluntarii trebuie doar să aibă 15 ani împliniți, să fie serioși și implicați și să își dorească să ajute.

Înscrierea pentru următorul modul (octombrie – martie) se face până pe 15 septembrie prin completarea unui formular online – http://goo.gl/XXOdCB. Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, așadar doritorii sunt rugați să transmită apelul colegilor și prietenilor. Mai multe detalii pe  www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.

Programul Ajungem MARI este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld şi a implicat până acum 2500 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat in 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor.

Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe în care proiectul se desfașoară deja. Centrele sunt situate în orașul de reședință sau în alte localitati: Alba, Arad, Argeș (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Bihor, Brăila, Braşov (Brașov, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanța (Constanța, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmboviţa, Dolj, Harghita (Miercurea Ciuc, Toplița), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiş (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vâlcea, Vrancea.

În celelalte judeţe și în Alba, Arad, Brăila, Buzău, Bacău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Vâlcea, Timișoara, Mureș, Ajungem MARI caută coordonatori majori, persoane implicate, care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro.
______________________________________________
Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul program este Ajungem Mari, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul iși propune să reducă trauma instituționalizării, a abandonului și a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

By

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu