Treceți la conținutul principal

Denumirea Cehiei in alte limbi

Autorităţile de la Praga: Vorbitorii de limbă engleză să utilizeze de acum înainte această denumire pentru Republica Cehă!

Republica Cehă ar trebui să fie cunoscută cu denumirea de ,,Czechia'' de către vorbitori de limba engleză, conform consilierilor guvernamentali.

Spre deosebire de alte ţări din Uniunea Europeană, ţării i-a lipsit întotdeauna o versiune a numelui compusă dintr-un singur cuvânt pentru vorbitorii de limbi străine. Deşi guvernul a aprobat schimbarea numelui în aprilie, abia vineri Comitetul Permanent pentru Denumiri Geografice i-a sfătuit pe britanici să utilizeze noul termen.

În germană, ţara se va numi Tschechien şi în franceză va fi Tchequie. Prin această schimbare oficialităţile doresc să îmbunătăţească identitatea naţiunii, fiindu-le mult mai uşor companiilor să utilizeze noul titlu pe produse sau articole sportive.

În timp ce statul va fi în continuare denumit Reblica Cehă, numele ar putea fi abreviat mai simplu în ,,Cehia'' În aprilie, oficialităţile cehe au făcut publică o declaraţie în care afirmau: ,,recomandăm utilizarea unui singur nume atunci când este pronunţat în limbi străine, nefiind nevoie să se utilizeze numele oficial al ţării''.

Sursa: Independent
Preluare de pe descopera.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Codul Voynich: Cel mai misterios manuscris din lume

Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume: este o carte plină cu desene şi înscrisuri pe care nimeni n-a reuşit să le descifreze până acum. Se crede că lucrarea a fost realizată în secolul al XV-lea. Totuși, autorul şi limbajul în care a fost redactată rămân niște enigme. De-a lungul anilor, vechiul manuscris a fost studiat de o mulţime de criptografi profesionişti şi amatori, inclusiv de spărgători de coduri americani şi britanici. Nimeni nu a reuşit, însă, să înțeleagă ce vrea să spună manuscrisul Voynich. În 2009, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au datat hârtia manuscrisului cu Carbon 14, rezultatele arătând că lucrarea a fost creată între 1404 şi 1438. În acest film documentar, oameni de ştiinţă şi specialiști în criptografie vorbesc despre codul Voynich și misterul care îl învăluie. Dacă doriți să urmăriți filmul, îl găsiți în linkul de mai jos: https://www.filmedocumentare.com/codul-voynich/