Treceți la conținutul principal

Bucureşti, 29 septembrie: „Din dragoste de carte"

afis-dignitas-2
Fundaţia Dignitas organizează joi, 29 septembrie 2016, între orele 12:00 şi 20:30, evenimentul „Din dragoste de carte” – o zi dedicată iubitorilor de carte şi celor interesaţi de protejarea patrimoniului cultural al României.

Vă așteptăm cu expoziţii de carte rară, de gravură şi ilustraţie de carte, o lansare de carte bibliofilă manufacturată, proiecţii de film, un atelier de desen pentru copii, recitaluri de poezie şi muzică, o strângere de fonduri pentru conservarea fondului de carte al Muzeului Prima Şcoală Românească, din Braşov.

Manifestările au loc la sediul Institutului Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, sectorul 1, Bucureşti.

Program
12:00 Deschiderea evenimentului. Cuvânt de bun venit din partea organizatorilor. Vizitarea standurilor expoziţiei de carte veche şi rară (Fundaţia Dignitas, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Contemporanul, colecţii private).

13:00 Conferinţa de presă. Lansarea apelului de susţinere a salvării fondului de carte şi documente de la Muzeul Prima Şcoală Românească – Braşov. Proiecţia filmului de prezentare a colecţiei muzeului. Prezentarea cercetărilor publicate de Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean, custodele muzeului.

14:30 Atelier pentru copii: ilustraţie de carte – Alexandra Mâzgăreanu.

17:00 Lansarea oficială a docudramei „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, în prezenţa actorilor şi realizatorilor. Documentarul este realizat după un scenariu original al scriitorului Vasile Lupaşc.

18:00 Vernisajul expoziţiei de gravură şi ilustraţie de carte a artistului Mircea Nechita.

18:30 Lansarea volumului de versuri „Fifty-Fifty” (carte bibliofilă manufacturată) de Bogdan Lepădatu, cu ilustraţii de Mircea Nechita. Prezintă Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române.

19:00 Recital de poezie şi pian: actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Lupaşcu.

19:30 Licitaţie de carte bibliofilă manufacturată: cinci exemplare unicat, ilustrate distinct, din volumul Fifty-Fifty de Bogdan Lepădatu, cu grafica artistului Mircea Nechita. Fragment din spectacolul „La Paris, monșer!” al Asociației SmartArt și fragmente din poeziile publicate, în lectura autorului, Bogdan Lepădatu. Fondurile obţinute vor fi direcţionate către un proiect de conservare a fondului de carte al Muzeului Prima Şcoală Românească – Braşov – 4.000 de cărţi şi 30.000 de documente.

Evenimentul de susţinere a Muzeului Prima Şcoală Românească – Braşov este organizat în cadrul programului permanent al Fundaţiei Dignitas – „Recuperări istorice”-, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@fundatiadignitas.ro sau la numărul de telefon 0748881337.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu