Treceți la conținutul principal

18 septembrie: Ziua Brâncuşi la TVR

18 septembrie vine cu un maraton de programe dedicate marelui sculptor, sub titlul „Brâncuşi e al meu”, de la 14.30, 18.45 şi 21.10, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR Moldova. Conform misiunii sale, TVR susţine promovarea şi păstrarea valorilor naţionale.

O zi cu transmisiuni directe, în care au cuvântul specialişti, oameni de cultură şi persoane publice. O zi în care spunem cu toţii Brâncuşi e al meu. Aceasta este propunerea Televiziunii Române pentru telespectatorii săi în ziua de 18 septembrie. După ce, pe parcursul întregii săptămâni, jurnalistul TVR Mihai Constantin ni l-a adus aproape pe „artistul inimilor noastre” printr-o serie de cinci emisiuni, ziua de duminică îi este dedicată lui Constantin Brâncuşi, prin programe speciale, unite sub acelaşi titlu şi difuzate la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi online, pe TVR+, de la orele 14.30, 18.45, respectiv 21.10.

De la 14.30 se dă startul transmisiunilor în direct din platoul TVR, unde Radu Tudor ne aşteaptă alături de invitaţii săi. El este cel care ne introduce în lumea lui Brâncuşi, pornind din satul natal, Hobiţa, până în cele mai mari centre expoziţionale din Paris sau New York. Viaţa, personalitatea şi opera sculptorului Constantin Brâncuşi sunt ilustrate cu imagini inedite şi mărturii emoţionante, ce ne conving, pe oricare dintre noi, că Brâncuşi e al meu.

La 18.45 asistăm la o dezbatere în direct, cu participarea a şase prestigioşi oameni de cultură şi specialişti în domeniu, dezbatere moderată de jurnalista TVR Irina Păcurariu.

Seara, de la ora 21.10, într-un talk-show care se va încheia aproape de miezul nopţii, spunem Brâncuşi e al meu împreună cu oameni de cultură, persoane publice şi specialişti. Îi vom regăsi, printre aceştia, pe actorii Victor Rebengiuc şi Oana Pellea, ambii implicaţi în campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea operei „Cuminţenia Pământului”, celebrul sculptor Vlad Ciobanu, scriitorul şi jurnalistul Florin Iaru, Petru Lucaci, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Grigore Leşe, păstrător al folclorului românesc şi al valorilor tradiţionale, violoncelistul Adrian Naidin, Matei Stîrcea Crăciun, specialist în studii de antropologie simbolică, precum şi vedete TVR, între care Iuliana Tudor, Cornel Mihalache, Adelin Petrişor, Cătălin Ştefănescu şi alţii.

Conform misiunii sale în societate, Televiziunea Română promovează valorile autentice şi încurajează păstrarea identităţii naţionale, implicându-se în campanii pe teme semnificative pentru români. Una dintre aceste aceste campanii este cea de susţinere a subscripţiei naţionale iniţiate de Ministerul Culturii, pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia pământului”.

Prin toate aceste programe ce evocă viaţa şi opera marelui sculptor român, TVR îşi îndeplineşte una dintre misiunile sale de onoare, aceea de a proteja operele de artă, pentru ca aceste valori naţionale să rămână acasă.

sursa: stiri.tvr.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu