Treceți la conținutul principal

Campania ”Și tu iubești să citești” continuă

Biblioteca din Sun Plaza rămâne deschisă până la finalul lunii august. Aceasta este singura bibliotecă din București unde cititorii nu au nevoie de abonament, nu trebuie să plătească nicio taxă și de unde pot lua pur și simplu cărți acasă. Biblioteca, parte din campania de CSR “Și tu iubești să citești”, a fost gândită inițial ca proiect pe parcursul lunii iulie.

Datorită interesului în creștere arătat de cititori, spațiul va rămâne și în august la dispoziția celor care vor să citească, să aducă sau să ia acasă cărți din bibliotecă.

În acest moment, câteva sute de volume au fost donate deja Centrului Solwodi (adăpost pentru femeile aflate în situații dificile) și Casei Ioana (ONG care se ocupă cu victimele violenței domestice și familiile fără adăpost).

Cititorii sunt încurajați în continuare să aducă de acasă o carte și să ia alta la schimb, dar pot la fel de bine să ia mai multe cărți decât aduc sau pur si simplu să se oprească în spațiul liniștit al bibliotecii și să citească ce își doresc, între două sesiuni de cumpărături.

Biblioteca s-a deschis cu un număr de 1500 de volume pentru copii și adulți, obținute cu ajutorul partenerilor Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium. De la începutul proiectului și până în prezent, din circuitul de cărți de pe raft dispar zilnic zeci de titluri și apar altele, aduse de clienții aflați în trecere în centrul comercial. În plus, angajații Cora și Agerpres au strâns din proprie inițiativă cărți din colecția personală și le-au donat Bibliotecii Sun Plaza.

Campania de CSR are și o componentă de lecturi publice pentru copii, în zilele de sâmbătă.

Săptămâna aceasta, pe 30 iulie, de la ora 11.00, respectiv 12.00, vor citi copiilor Marian Râlea și Mihai Găinușă de la www.7radio.ro.

Până în prezent, s-au implicat în proiect, prin mediatizare și lecturi în zilele de sâmbătă, persoane publice și bloggeri, precum: Răzvan Popescu și Flick de la Radio ZU, Dana Nălbaru, Jojo, Gabriela Maalouf: http://familie-implinita.ro/blog, Ioana Marinescu: http://pisicapesarma.ro/, Raluca Loteanu: http://ralucaloteanu.ro/, Robert Diaconeasa: http://daddycool.ro/, Ana Maria Mitruș: http://meseriadeparinte.ro/, Lucia Radu-Simota: https://mamicaautentica.wordpress.com/, Luminița Malanca: https://tusibebe.wordpress.com/, Lavinia Peter: www.mamicidepici.ro, Dana Dobrescu: http://www.modernmother.ro/, Claudia Știrbei: http://www.wowmom.ro/,  Ana Maria Tătucu – www.anamariatatucu.com , Cristina Ologeanu: http://blogulmamei.ro/, Emilia Ilie: http://emilia-ilie.ro/, Florina Badea: www.florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă.

Biblioteca Sun Plaza este amenajată într-un spațiu special dedicat, aflat la parter, lângă intrarea principală.

Campania de responsabilitate socială ”Și tu iubești să citești” încurajează lectura în familie.
Partenerii media ai proiectului ”Și tu iubești să citești” sunt www.copilul.ro, www.rol.ro, www.bookblog.ro .

Mai multe detalii pe www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center și pe www.sun-plaza.ro.

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu