Treceți la conținutul principal

Cu ce cărți să pleci acasă de la Bookfest 2016 - sugestii

Între 1 și 5 iunie sunteți așteptați la Romexpo în pavilioanele C1, C2, C4 și C5 pentru noutăți editoriale, reduceri, întâlniri cu scriitori, ateliere și alte răsfățuri. Nu ratați nici standul Israelului, țara invitată în acest an. Și pentru că evenimentul debutează chiar de ziua copilului, și ei au parte de multă atenție în acest an. Mai jos sunt noutățile editoriale din care să-ți întocmești lista de cumpărături pentru acest târg. Spor!



Editura Nemira

nemiraEditura marchează cei 25 de ani de când ne încântă cu volume minunate alături de cititorii ei: vă așteaptă la târg cu peste 800 de titluri la reducere generală de 25% și campanii speciale pentru Super-Cititorii Nemira. Toți cei care vin la stand se pot înscrie la tombola ce are ca premiu o bibliotecă de 100 de cărți!

Anul acesta, de 1 iunie, copii au parte de o  surpriză în plus: un colț de joacă patronat de bufnița Nemi – care dă numele editurii de carte pentru copii, unde se vor putea juca și participa la evenimente dedicate (scenete, lecturi).

Printre noutățile de la târg se numără: „Viața mea" – autobiografia lui Charlie Chaplin, mult-așteptatele continuări ale seriilor „Outlander" și „Witcher", „O noapte, Marcovici", de Ayelet Gundar-Goshen, „Misterul regelui. Despre scris", de Stephen King şi „E greu să fii zeu", de fraţii Arkadi și Boris Strugațki.


Grupul Editorial Trei

 Cărţile editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reducere de până la 50%. De asemenea, peste 100 de titluri vor avea preţ promoţional 10 lei.

Cititorii pasionaţi de psihologie vor găsi la standul Trei volumele: „Află adevărul”, continuarea bestselleruluiSpy the lie, „Psihologia sinelui”, care reuneşte prelegerile lui Heinz Kohut de la Institutul de Psihanaliză din Chicago și Tratatul de psihologia personalităţii, unde Mihai Aniţei, Mihaela Chraif, Vlad Burtăverde şi Teodor Mihăilă propun o abordare exhaustivă asupra personalităţii.

Recomandările estivale ale editurii sunt: „Măştile fricii” de Camelia Cavadia, „Carieră malefică” de Robert Galbraith (aka J.K. Rowling), „Cartea clanului din Baltimore” de Joel Dicker, „Convinge-mă!” — un nou thriller de Lee Child şi „Cotloane întunecate” de Ruth Rendell.

treiNoutățile din colecţia Young Fiction Connection: „Banda celor şase ciori” de Leigh Bardugo, „Îngeri căzuţi” de Susan Ee şi „Mara Dyer. Începutul” de Michelle Hodkin.

Printre delicatesele literare se mai numără: „Împărăţia cerurilor” de Emmanuel Carrère - îşi imaginează începuturile creştinismului şi urmăreşte parcursul şi învăţăturile apostolilor Luca şi Pavel. Iar în „Povestea cea bună”,laureatul Nobel pentru literatură J.M. Coetzee dialoghează cu psihoterapeuta Arabella Kurtz despre nevoia umană de a imagina poveşti.

Colecţia StArt este inaugurată la acest târg odată cu apariţia volumului „Confesiunile unei dependente de artă” de Peggy Guggenheim, și îşi propune să familiarizeze cititorii cu arta modernă a secolului XX şi cu fabuloasa lume din spatele cortinelor care ascund de multe ori poveşti extraordinare şi viziuni inedite.


Editura Litera

litea Vizitatorii standului Litera se vor bucura de peste 500 de noutăți editoriale de excepție și reduceri de preț de până la 70%.

Printre noutățile editoriale pregătite de editura Litera se numără cărțile-mărturie ale laureatei Premiului Nobel pentru Literatură 2015, Svetlana Aleksievici – Războiul nu are chip de femeie” și Ultimii martori,  în colecția Clasici Contemporani Litera, volumul doi din celebra serie Lupta mea de scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, cartea Crizele de după criză de Paul Dobrescu în seria Kronika.

Litera Mică își așteaptă cititorii cu una dintre cele mai bogate oferte editoriale din ultimii ani: colecții mult îndrăgite de copii precum Zootropolis, Întors pe dos, Regatul de gheață, Descendenții, Sofia, Plușica, Soy Luna,„Garda Felină, Enciclopedia De ce?”, Prima mea carte de întrebări și teste.


Editura Humanitas

 Toate cele peste 1 000 de titluri ale editurii vor avea reducere de la 10% la 35%, iar editiile de colectie vor putea fi cumparate la preturi speciale valabile numai la Bookfest.

humPrinte noutățile aduse la târg se numără: o antologie de povestiri ale deținătorului Premiului Nobel pentru literatura Shmuel Yosef Agnon, „Tâlcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice”, „Scrisoare către tata” de Franz Kafka, „Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe)” de Lucian Boia, „Nebunia de a gândi cu mintea ta” de Gabriel Liiceanu, „Neliniști vechi și noi” de Andrei Pleșu, „Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?)” de Radu Paraschivescu, „Trei sute de ceaușești liliputani” de Vladimir  Tismăneanu și Ciprian Măceșaru, „Anatomia ratării. Tipuri și tare din România postcomunistă” de Teodor Baconschi și Dan-Liviu Boeriu, „Calea Idei Brown” de Ricardo Pigolia, „Orologiul fără ore” de Ana Blandiana, „Poate Estera” de Katja Petrowskaja.

În colecția Raftul Denisei de la editura  Humanitas Fiction vor fi lansate şapte noutăţi editoriale, dintre care două cărţi-eveniment: „Toată lumina pe care nu o putem vedea" de Anthony Doerr, Premiul Pulitzer pentru literatură 2015 şi „2084. Sfârşitul lumii" de Boualem Sansal, roman distins cu Marele Premiul al Academiei Franceze tot în anul 2015.


Grupul Editorial Corint

corint Corint a pregătit reduceri de până la 50% și o selecție de noutăți: Miercuri, 1 iunie „Jurnal secret. Serie nouă" de Alex Ștefănescu, „Poveștile Peleșului" de Carmen Sylva, „Și eu am descoperit America" de Marina Almasan, „Jurnalul de la Guantánamo" de Mohamedou Ould Slahi, „ISlamISm. Planul secret de creare a califatului" de Glenn Beck,  „Aventurile lui Păienjenel" de Joe Popov.


Polirom & Cartea Românească

 La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri (Pavilionul C2, Romexpo), vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, cca 300 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), pachete promoţionale, titluri-surpriză şi literatură pentru copii cu 50% reducere.

Dintre noutăți: Cu prilejul Centenarului DADA, va fi lansat volumul aniversar „Șapte manifeste DADA. Lampisterii • Omul aproximativ”, de Tristan Tzara. Ediția aniversară „Întoarcerea huliganului”, de Norman Manea, publicată cu prilejul împlinirii a 80 de ani. Câștigătorii Concursului de Debut al Editurii Cartea Româneasca, ediția 2015 – George State („Crux”) și Gabriel Pătrașcu („Vacanțe filocalice”) – își vor lansa volumele premiate. Volumul câștigător al Premiului Uniunii Europene pentru Literatura 2016, „Vârstele jocului. Strada Cetății”, de Claudiu M. Florian.

poliAlte titluri care vor fi lansate la târg: „Durere” de Zeruya Shalev, „Copiii sălbatici” de Constantin Iftime, „Învoiala” de George Bălăiță, „Ultima țigară a lui Fondane” de Cătălin Mihuleac, „Vineri seara într-o vale cu lup„ de Nicolae Strâmbeanu, „Sexualitate și societate. Istorie, religie și literatură” de Andrei Oișteanu, „Sărbătoarea Corturilor”de Ioan T. Morar, „Arhiva trădării și a mîniei” de Ion Vianu, „Lebăda cu două intrări și ascultă cum plîng parantezele” de Nora Iuga,  „Ea şi El. Biografia unei relaţii” de Aurora Liiceanu, „O ciudățenie a minții mele”de Orhan Pamuk, „Instalația”de Alex Văsieș, „rezistență”de Alina Purcaru, „Spațiul dintre nori. Cu rucsacul prin India”de Desirée Halaseh, „Ridicat de la pămînt” de José Saramago, „Munții Înalți ai Portugaliei” de Yann Martel.




Grupul Editorial Art

art Noutățile care vă așteaptă la stand: „Omul ilustrat" de Ray Bradbury, „Marginea fundaţiei" de Isaac Asimov, „Lupul din umbră" de Tony Hillerman, „Poştaşul sună întotdeauna de două ori" de James M. Cain, „Vânătorul" de Richard Stark, „Steaua Polară" de Martin Cruz Smith.

Iar pentru cei mici: antologia „Uite cine vorbește", din Colecția Cărțile mele, coordonată de Florentina Sâmihăian și Liviu Papadima, „Olguța și un bunic de milioane”de Alex Moldovan, una dintre cărțile finaliste ale Trofeului Arthur, ediția 2014, numărului 3 al revistei „Ordinul povestitorilor”, „Dosarul Popcorn" de Ana Rotea, carte câștigătoare a secțiunii 8–14 ani din cadrul Trofeului Arthur, ediția 2015.




Editura Curtea Veche

cv Editura a pregătit pentru cititori reduceri de preț de până la 80 % la toate volumele, cu excepția noutăților de la târg, carți la prețuri unice (5 – 10 lei), noi volume și întâlniri cu unii dintre cei mai cunoscuți autori contemporani.

Printre numeroasele noutăți se numără volumul „Cea mai frumoasă poveste vol. II”, de Adrian Cioroianu, „Exilul Regelui” de Diana Mandache, „Dosarul Lenin”, cel de-al doilea volum semnat de Marius Stan și Vladimir Tismaneanu, „Euro-Falia” de Armand Gosu, „Copilul invizibil” de Gáspár György.

Cunoscutul polițist Marian Godină revine în atenția cititorilor, de data aceasta cu o carte pentru copii: „În misiune cu Marian".

Ziua Copilului este sărbătorită cu reduceri de  minim 50% la aproape toate volumele dedicate copiilor, ateliere de povestit și ilustrat în jurul volumelor „De ce zboară vrajitoarele pe cozi de mătură” de Adina Rosetti și Cristiana Radu și „Mandale dacice, vol 2” de Mădălina Corina Diaconu și Mihai Ionuț Grăjdeanu.


Editura  All

all Dintre noutăți: „This is retention. Prima carte din România despre păstrarea clienților”, „Eminescu, poem cu poem”, de Alex Ștefănescu, „Sub acoperire. Povestea adevărată a poliției secrete din Marea Britanie”, de Rob Evans și Paul Lewis, „Cartea sănătății femeii” de Marilyn Glenville, „În umbra eșafodului” de Carol Birch, „Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată” de Jon McGregor.


Editura Vellant

 Standul editurii Vellant vă așteaptă cu următoarelenoutăți: „Iocan”, revistă de proză scurtă - 21 de autori scriu despre trecut, aeroporturi, iubire, maşini, despărţiri, începuturi, despre ştiucă, despre pierderi şi regăsiri. „Împotriva interpretării” de  Susan Sontag - prima colecţie de eseuri a lui Susan Sontag, care i-a și adus renumele de una dintre cele mai incisive voci critice moderne. „Te-au făcut la cap. Cum să supravieţuiești vieţii de familie” de Oliver James - în această carte revoluţionară, Oliver James demonstrează cum modul în care suntem crescuţi în primii șase ani de viață are un efect esențial asupra a ceea ce devenim și cum ne comportăm.

vellantTURB@” - TRSC a desenat şi Radu Manelici a „montat” imaginile într-o carte. Un comic book despre iepuri care se „drogheaza” cu carbune şi devin isterici. Un savant japonez ajunge la Târgu-Jiu. Artă monumentala pe fundal. „Asta schimbă totul. Capitalism vs. Mediu” de Naomi Klein - cea mai importantă lucrare de până acum a autoarei bestsellerului internaţional „Doctrina şocului” este o explicaţie cuprinzătoare pentru felul în care schimbările de mediu ne provoacă să abandonăm ideologia „pieţei libere“, să restructurăm economia globală şi să refacem sistemele politice. „Lento. Meduza” de Antoni Casas Ros - o poveste despre alteritate. Un text delicat, fantezist, punctat cu momente teribile marcând întoarcerea aspră la realitate, alternanţa dintre imaginarul absolut şi o sensibilitate sufocată.


Scris de  
sursa: bookblog.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu