Alessandro Baricco, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi scriitori italieni contemporani, vine la Bucureşti – 17 şi 18 mai 2016

Image result for alessandro bariccoAlessandro Baricco, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi scriitori italieni contemporani, se va întâlni cu publicul român pe 17 şi 18 mai 2016 în cadrul a două evenimente organizate de editura Humanitas Fiction şi de Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, cu prilejul anului aniversar „Raftul Denisei - 10 ani".


Marţi, 17 mai, ora 18.00, Alessandro Baricco va participa la o dezbatere la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti (Aleea Alexandru nr.41) alături de directorul acestei instituţii, domnul Ezio Peraro. Evenimentul se va desfăşura în limba italiană. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 18 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) va avea loc lansarea romanului Mireasa tânără, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei" a editurii Humanitas Fiction, în traducerea Gabrielei Lungu. Vor participa, alături de autor, Ezio Peraro, directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti, Cătălin Ştefănescu, scriitor, realizator TV, Gabriela Lungu, traducătoarea romanului şi Radu Paraschivescu, scriitor, traducător şi senior-editor Humanitas. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Accesul la evenimentul din librăria Humanitas de la Cişmigiu se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 18 mai, ora 18.30.

Cu magia, delicateţea şi virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune în Mireasa tânără o neobişnuită poveste de dragoste, între doi tineri meniţi unul altuia încă din copilărie, recreând în acelaşi timp o lume gata să se năruie. Critica italiană a plasat romanul în seria cărţilor de mare succes ale autorului.

Scris de