Treceți la conținutul principal

Ioan Ursu – profesorul de matematică on line. Dat afară din învățământ pentru că și-a filmat lecțiile și le-a oferit gratuit pe internet.

„Bună dimineaţa, dragilor şi bun găsit la întâlnirea cu proful online!” acestea sunt cuvintele cu care te întâmpină și își începe lecţiile de matematică profesorul Ioan Ursu din Bacău.

Profesorul Ioan Ursu predă matematică on line, pentru elevi din clasa I şi pâna în a XII-a. Singur își pregătește echipamentul video în fiecare dimineață, șterge tabla și își începe demonstrația. Fiecare lecţie predată şi fiecare exerciţiu rezolvat sunt filmate şi postate apoi pe internet, aflăm din ziarul Expunere.com.

Profesorul_Ioan_Ursu_07daa0be0b

Dorința profesorului este aceea de a înființa o televiziune online dedicată cursurilor pentru elevi, în toate ramurile matematicii, programe care să fie difuzate timp de 24 de ore. Pe lângă aceasta își dorește să realizeze și un video manual pentru bacalaureat.

Pentru Ioan Ursu banii nu contează și oferă aceste lecții, gratuit, într-o notă amuzantă care îi atrage pe copii. El spune că vrea să-i ajute pe părinții care nu-și permit să plătească un profesor pentru a face meditații cu copii lor. Face acest lucru din anul 2010.

Totul a început în 2002, de la ideea de a filma cursurile în timp ce acestea sunt predate în școli, pentru a putea fi vizualizate mai târziu atât de elevi cât și de profesori, considerând că aceasta este o modalitate de a fi responsabil și a te perfecționa. Ideea sa nu l-a ajutat și a fost dat afară din învățământ. În prezent trăiește de pe urma stupilor de albine, miere pe care o vinde în Bacău.

Într-un interviu acordat ziarului evz.ro, profesorul povestește de întâlnirea cu fostul ministru al educației, Hărdău, care l-a marcat. Într-o seară, a primit un telefon prin care era chemat la Minister.

Profesorul a simţit că l-a prins pe Dumnezeu de picior. ‘În sfârşit, îmi ia cineva în seamă proiectul’, s-a bucurat. Când colo, ministrul îl chemase la Bucureşti să-l apostrofeze pentru nebunia cu filmatul în şcoală.

„Lăsaţi-o mai uşor cu bişniţa, puneţi mâna şi învăţaţi lecţiile, că vă faceţi de râs în faţa copiilor. Le citiţi copiilor din manual cu virgulă cu tot!” le-a transmis profesoul colegilor săi din învățământ când a fost dat afară, citat de evz.ro.

Într-un interviu acordat portalului bacau.net despre sistemul de învățământ din România, profesorul a mărturisit:

“Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie. Eu înţeleg că nimeni nu îşi doreşte filmarea orelor, nimeni nu vrea această transparenţă pentru că ar arăta cât sunt de slabi cu toţii.”
Talentul de profesor este demonstrat de însuși copiii săi: fiica este informaticiană la Microsoft, în Statele Unite, iar baiatul angajat la Oracle, România.




reportaj de Mădălina Corina Diaconu
sursa: http://www.cunoastelumea.ro/ via lupuldacicblogg.wordpress.com

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu