Treceți la conținutul principal

Toti membrii Consiliului National de Etica, ce analizeaza plagiatele, trebuie schimbati - scrisoare deschisa a cercetatorilor Ad Astra

Image result for asociatia ad astra romania"Inainte de a analiza orice alta sesizare de furt intelectual este nevoie de schimbarea tuturor membrilor CNE". Apelul vine de la cercetatorii Asociatiei Ad Astra, care le-au trimis o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos si ministrului Educatiei, Adrian Curaj. Solicitarea vine dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca tot Consiliul National de Etica, care i-a albit pe Ponta si pe Oprea, va analiza si doctoratul pentru care ministrul Petre Toba este acuzat de plagiat.  
  • Intre timp, tot mai multi cercetatori avertizeaza ca, din punct de vedere juridic, responsabilitatea reala a constatarii unui plagiat intr-o teza de doctorat apartine CNATDCU - institutie castrata de fostul ministru Liviu Pop in aceeasi zi in care a decis ca Ponta a plagiat, dar care poate realiza din nou analiza plagiatelor printr-un simplu ordin de ministru.
Asociatia Ad Astra a adresat o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos si ministrului Educatiei, Adrian Curaj, prin care le cere sa schimbe componenta Consiliului National de Etica (CNE). Amintim ca CNE este format in prezent din aproape aceiasi membri care au spus ca Victor Ponta si Gabriel Oprea nu ar fi plagiat, contrazicand astfel Universitatea din Bucuresti. Detalii aici

Cercetatorii "isi exprima ingrijorarea in privinta obiectivitatii si profesionalismului membrilor Consiliului National de Etica (CNE)", avand in vedere ca "concluziile analizelor efectuate de catre actualul CNE referitoare la unele cazuri de plagiat sunt in contradictie cu cele ale universitatilor care au emis respectivele diplome". Oamenii de stiinta dau exemplul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta, in cazul caruia Universitatea din Bucuresti a identificat un plagiat, insa nu si CNE.

"Validarea plagiatelor public recognoscibile de catre toata lumea (...) prejudiciaza grav nu doar credibilitatea universitatilor, ci a sistemului de invatamant in general si a tuturor posesorilor de diplome acordate in Romania", avertizeaza cercetatorii.

Potrivit Ad Astra, "cercetatori seriosi, care si-au obtinut titlurile prin creatie originala, munca indelungata si sacrificii personale se trezesc pusi in aceeasi categorie, fiind doctori ai universitatilor romanesti, cu indivizi imorali care si-au obtinut titlurile prin fals si furt intelectual".

"Consideram ca, pentru a elimina orice suspiciune in privinta viitoarelor decizii, inainte de a analiza orice alta sesizare de furt intelectual este nevoie de schimbarea tuturor membrilor CNE cu altii a caror integritate stiintifica si morala este deja dovedita", se arata in scrisoarea deschisa a cercetatorilor romani de pretutindeni.
Descarca de aici scrisoarea deschisa adresata de Ad Astra premierului si ministrului Educatiei


Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu