Treceți la conținutul principal

Bucureşti: Festivalul neconvențional „Respir Shakespeare” (11-14 noiembrie)

Respir Shakespeare editia VI_Afis 
Festivalul neconvențional „Respir Shakespeare”, ediția a VI-a

11-14 noiembrie 2015, Clubul Țăranului, Bucureşti

Asociaţia Culturală Hestugma vă invită la cea de-a şasea ediție a festivalului neconvenţional „Respir Shakespeare”, martor al fascinaţiei cu care încă ne priveşte Shakespeare.

În şi prin vorbe şi caractere elisabetane şi contemporane, diafane şi profane, în visul unor seri de noiembrie, ne vor sta alături prieteni vechi şi noi, după cum urmează:

Miercuri, 11 noiembrie
– ora 19.00: Deschidere.
– ora 19.15: Conferinţă: „Corsete, gulere de dantelă şi verdugados. Femininul în epoca elisabetană” (Monica Neaţu).
– ora 20.00: Teatru: „Shakespearaldi” (Complicaţie după Shakespeare, Vivaldi, Goldoni, Dante şi încă vreo trei; cu: Bogdan Nechifor şi Catinca-Maria Nistor; muzică live: When Violin Meets Guitar).

Joi, 12 noiembrie
– ora 19.00: Conferinţă: „Mac Spear” (Şerban Anghelescu).
– ora 19.30: Lansare de carte: Flori de topor (de Marius Mitea).
– ora 20.00: Filmu’ lui Adam.
– ora 20.15: Lansare de carte: Versus Verso (de Sebastian Grama).
– ora 20.45: „Piesa-i gata…” (moment cu Aida Sosic).

Vineri, 13 noiembrie
– ora 19.00: Conferinţă: „Eseu despre contul de Facebook al lui Shakespeare” (Robert Coravu).
– ora 20.00: Recital de chitară: „Larvatus Prodeo” (cu Maxim Belciug; vorbe live: Sebastian Grama).

Sâmbătă, 14 noiembrie
– ora 19.00: Conferinţă: „T.B. or not T.B.” (Valeria Sitaru).
– ora 20.00: Momentul Clubului Suprarealist.
– ora 21.00: Închiderea festivalului.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/1723287191237648
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu