Treceți la conținutul principal

„Refracție” – un spectacol multifuncțional necesar


Asociația UMA ED ROMNIA și Club Control vă invită la premiera spectacolului „Refracție”.
Evenimentul va avea loc pe 1 noiembrie 2015, în Club Control, la ora 19:00 și la ora 21:00.


Ideea spectacolului „Refracție” a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu. Scopul acestui spectacol este acela de a explora și reda percepțiile persoanelor cu autism, de a oferi publicului bucureștean ocazia de a înțelege mai bine universul interior al acestora..

Un concept multi –performance presupune o echipă eterogenă, în care fiecare membru are o contribuție aparte: Nicoleta Lefter – actriță (Teatrul Odeon, Unteatru, Cafe Godot), Silvia Călin – coregraf („Viaţa lui Helge”, „Top Dogs”, „Aleargă”), Velica Panduru – scenograf (premiul UNITER, pentru cea mai bună scenografie, 2009), George D. Stănciulescu – compozitor (nume de scenă: LeVant sau Ad Ombra), Mihai Păcurar – scenograf și artist video, Ruxandra Bunea – psiholog atestat in psihologie clinică.

Seara de 1 noiembrie marchează și lansarea celui mai recent număr al revistei Arte & Meserii care continuă să pună accentul pe poveștile din artă ce merită a fi spuse mai departe. După o pauză de doi ani, în care revista Arte & Meserii a apărut doar în format online, 136 de pagini printate își fac apariția (din nou) sub forma numărului 12 din revistă.
**

Program de reprezentații:
Luni 26 octombrie 2015- ora 22.00 - Avanpremiera
Duminica 1 noiembrie 2015 - ora 19.00 și ora 21.00 – Premiera
Marți 3 noiembrie 2015 - ora 19.00
Miercuri 4 noiembrie 2015 - ora 19.00 si ora 21.15

Spectacolul „Refracție” este finanțat de Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București, în cadrul programului cultural „Ești București 2015”. Proiect cultural organizat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu