Treceți la conținutul principal

Premieră pentru România: Prima apariţie la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

Imagini pentru chinese books and readersPotrivit unui comunicat al ICR, potrivit Agerpres, evenimentele propuse prin Centrul Național al Cărții (CNC) și ICR Beijing vor include dezbateri și întâlniri la care vor participa editori, scriitori, traducători, profesori universitari și jurnaliști români și chinezi. Acestea vor pune în valoare patrimoniul literar românesc și vor oferi o perspectivă asupra evoluțiilor literare și editoriale actuale din România.

Printre invitați la cea de-a 22-a ediție a celui mai important eveniment de profil din China se numără scriitorii Eugen Uricaru și Horia Gârbea, editoarea Raluca Tudor și Bogdan Popescu, directorul Centrului Național al Cărții din cadrul ICR.

La standul României vor fi expuse volume publicate de 14 edituri din spațiul editorial autohton: Art, Casa de Pariuri Literare, Corint, Curtea Veche, Humanitas, Igloo, Editura ICR, Polirom, Ravex Coms, Orizonturi, Tracus Arte, Tritonic, Vivaldi, Vremea, precum și albume editate de Muzeul Național de Artă și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Reprezentanți ai CNC din cadrul ICR vor avea întâlniri cu editorii, în vederea promovării programelor de traduceri: Translation and Publication Support Programme (TPS) și Publishing România.

Pe lângă manifestările programate de organizatori, ICR Beijing a pregătit o serie de evenimente printre care: marcarea Zilei Limbii Române, cu participarea scriitorilor români prezenți la târg și a prof.univ. Wang Tieshan, președintele interimar al Asociației de prietenie China-România; un atelier de traducere din limba română în limba chineză, primul de acest fel din China, cu acordarea unor diplome de excelență; o întâlnire între scriitorii români și chinezi, organizată împreună cu Asociația Scriitorilor din China.

De asemenea, va fi prezentată pe DVD piesa "Funcționarul destinului", precedată de o conferință despre dramaturgia românească de azi susținută de autorul piesei, Horia Gârbea; va fi lansat romanul "Amorțire" de Florin Lăzărescu, apărut recent de Editura Literatura Poporului, cea mai mare editură din China.

Totodată, va fi organizată o conferință dedicată Zilei Limbii Române și va fi anunțată deschiderea oficială a Bibliotecii ICR Beijing, la Universitatea de Limbi Străine din Beijing.

Salonul Internațional de Carte de la Beijing este dedicat atât profesioniștilor din domeniul editorial — editori, agenți literari, distribuitori și vânzători de carte din China și din străinătate — cât și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în presa chineză.

Sursă: Agerpres Autor: Realitatea.net

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu