Treceți la conținutul principal

Cros inedit în Bucureşti: participanţii aleargă cu o carte în mână pentru a înfiinţa o bibliotecă

Image result for running and bookFestivalul de Teatru Independent Undercloud îşi propune să ofere spectatorilor o experienţă culturală complexă, iar, pe 22 august, de la ora 10.00, organizatorii şi publicul interesat fac încălzirea pentru deschiderea evenimentului, alergând cu o carte în mână pentru a înfiinţa o bibliotecă.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, ediţia a VIII a, îşi propune să ofere spectatorilor o experienţă culturală complexă. Astfel, între 22 şi 31 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, bucureştenii îşi pot oferi "o cură de oxigen cultural".

Spectacole de teatru independent, spectacole-lectură, lansări de carte, conferinţe, ateliere, o terasă neconvenţională şi un cros cultural inedit sunt câteva dintre propunerile din acest an ale evenimentului.

Iniţiatorii crosului, care va avea loc pe 22 august, de la ora 10.00, pe traseul Arcul de Triumf - Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sunt Chris Simion, regizoare şi scriitoare, şi Valeria van Groningen, multiplă campioană olimpică.

Condiţia înscrierii este ca participanţii să aibă la ei o carte pe care o consideră esenţială pentru cultura lor şi a celorlalţi. După ce s-au înscris şi se dă startul de gimnasta Andreea Răducanu, participanţii aleargă sau merg pe distanţa propusă cu cartea în mână. În plus, când ajung la linia de sosire, o donează bibliotecii "Undercloud", care va funcţiona în Clubul Ţăranului.

Biblioteca va fi deschisă bucureştenilor pe toată perioada anului. Toţi iubitorii de literatură vor putea împrumuta cărţile gratuit. Pentru că este un cros atipic, numerele vor fi ataşate ca semn de carte. În acest fel, donaţia va rămâne în amintirea cititorilor şi va intra în istoria bibliotecii.

Crosul este organizat de Festivalul de Teatru Independent Undercloud împreună cu Asociaţia Bucharest Running Club.

de Dorina Calin
sursa: gandul.info 
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu