Lectură în aer liber. Proiecte inedite pentru ieşenii care iubesc cartea

„Biblioteca din Parc“ şi „Literatură sub acoperiş verde“ îi invită pe ieşeni să lectureze în aer liber, în Parcul Expoziţiei şi în grădina Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Copiii din Iaşi sunt invitaţi la Mini Biblioteca de vacanţă, ce-şi are sediul, în aer liber, în Parcul Expoziţiei din Copou. Aceasta este deschisă în perioada iulie-august, în fiecare weekend, şi oferă posibilitatea cititorilor să răsfoiască peste 100 de cărţi: poveşti cu zâne şi eroi, cu poezii şi ghicitori, albume şi atlase, cărţi de divertisment şi cărţi practice pentru cei mari.

Prichindeii pot colora cărţile din rafturile puse special pentru ei. De asemenea, cei care doresc să împrumute cărţile în parc, o pot face prin declararea datelor personale şi completarea unui formular. „Biblioteca din Parc“ este un eveniment organizat de Asociaţia „Ateliere PRO“, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi şi SC Sedcom Libris SA Iaşi. Cei care doresc să doneze cărţi în cadrul acestui proiect şi să completeze rafturile o pot face atât prin donarea propriuzisă, cât şi prin donarea de bani pentru cumpărarea acestora.

Tot în această perioadă, iubitorii de carte vor găsi în grădina Muzeului Literaturii Române din Iaşi căsuţele Upside Down din paleţi refolosiţi, ce conţin volume de beletristică şi dezvoltare personală.

Proiectul intitulat „Literatură sub acoperiş verde“ este finanţat de YouthBank Iaşi şi este coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi. Doritorii pot accesa biblioteca oricând şi pot lua volumul dorit acasă, singura condiţie fiind aceea de a-l înlocui cu unul care să respecte domeniile menţionate mai sus.

AUTOR: Paula SCÎNTEIANU 
sursa: ziaruldeiasi.ro