Treceți la conținutul principal

Lectură în aer liber. Proiecte inedite pentru ieşenii care iubesc cartea

„Biblioteca din Parc“ şi „Literatură sub acoperiş verde“ îi invită pe ieşeni să lectureze în aer liber, în Parcul Expoziţiei şi în grădina Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Copiii din Iaşi sunt invitaţi la Mini Biblioteca de vacanţă, ce-şi are sediul, în aer liber, în Parcul Expoziţiei din Copou. Aceasta este deschisă în perioada iulie-august, în fiecare weekend, şi oferă posibilitatea cititorilor să răsfoiască peste 100 de cărţi: poveşti cu zâne şi eroi, cu poezii şi ghicitori, albume şi atlase, cărţi de divertisment şi cărţi practice pentru cei mari.

Prichindeii pot colora cărţile din rafturile puse special pentru ei. De asemenea, cei care doresc să împrumute cărţile în parc, o pot face prin declararea datelor personale şi completarea unui formular. „Biblioteca din Parc“ este un eveniment organizat de Asociaţia „Ateliere PRO“, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi şi SC Sedcom Libris SA Iaşi. Cei care doresc să doneze cărţi în cadrul acestui proiect şi să completeze rafturile o pot face atât prin donarea propriuzisă, cât şi prin donarea de bani pentru cumpărarea acestora.

Tot în această perioadă, iubitorii de carte vor găsi în grădina Muzeului Literaturii Române din Iaşi căsuţele Upside Down din paleţi refolosiţi, ce conţin volume de beletristică şi dezvoltare personală.

Proiectul intitulat „Literatură sub acoperiş verde“ este finanţat de YouthBank Iaşi şi este coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi. Doritorii pot accesa biblioteca oricând şi pot lua volumul dorit acasă, singura condiţie fiind aceea de a-l înlocui cu unul care să respecte domeniile menţionate mai sus.

AUTOR: Paula SCÎNTEIANU 
sursa: ziaruldeiasi.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu