A III-a ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick

Image result for Revista YorickRevista Yorick lansează cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau", organizat în memoria lui Valentin Nicolau, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului.

Perioada de desfăşurare este 1 iulie - 31 august.

Juriul ediţiei din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul şi directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu şi redactorul-şef al Editurii Nemira, Dana Ionescu.

Tema şi dimensiunile sunt la alegere. Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna septembrie. Vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, Premiul Yorick Pentru Cea Mai Bună Piesă a Anului va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum.

Autorii sunt aşteptaţi să trimită piesele de pe o adresă de e-mail fictivă, până la data de 31 august, la adresa monica.andronescu@nemira.ro într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului.

Nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate.

Juriul va anunţa piesa câştigătoare pe 15 septembrie 2015.

Anul trecut la concurs s-au înscris peste 70 de manuscrise, iar piesa câştigătoare a fost cea cu titlul „Morcovii sunt întotdeauna opţionali".

Scris de