Treceți la conținutul principal

Festivalul internațional Discuția Secretă, ediția a doua – patru zile de literatură excepțională


dis 
Între 4 și 7 iunie 2015 va avea loc la Arad a doua ediție a festivalului internațional de literatură Discuția Secretă, organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad. Multe nume importante ale literaturii contemporane vin sau revin la Discuția Secretă pentru a participa la lecturi, lansări de carte, întâlniri cu liceenii din Arad, discuții cu cititorii și alte evenimente.

Ediția a doua va avea trei invitați din străinătate: poetul newyorkez Anselm Berrigan, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și prozatorul maghiar Attila Bartis.

Anselm Berrigan a publicat șase volume de poezii și a predat, în ultimul deceniu, la câteva instituții de top din America, printre care Bard College, Pratt Institute și Brooklyn College. Andrei Codrescu, poet și prozator american post-beatnic, este în acest moment unul dintre cei mai importanți scriitori de origine română din diaspora. A publicat zeci de volume de poezii, proză și eseuri, a fost distins cu premii importante atât în România cât și în America, a fost comentator al National Public Radio și a predat timp de 25 de ani la Louisiana State University. Attila Bartis, scriitor născut în România, fotograf renumit, este unul dintre cei mai apreciați prozatori maghiari contemporani, romanele sale fiind traduse în numeroase limbi.

Scriitorii români invitați garantează un tablou reprezentativ și extrem de valoros al literaturii contemporane autohtone, cu autori incontestabil consacrați (Mircea Cărtărescu, Filip Florian, Gheorghe Schwartz), şi păstrând nucleul grupării literare care a dat numele festivalului, Discuţia secretă: Dan Sociu, Irina Bruma, Ionuţ Chiva, Rareş Moldovan, Cristina Ispas, Dmitri Miticov, Lavinia Branişte, Bogdan Coşa, Hit Grrl, Andrei Dósa, Cosmina Moroşan, Andrei Doboş. Aceştia vor acorda şi un premiu al festivalului, premiu constituit din donaţiile membrilor grupării.

Lista în curs de completare a invitaților: Attila Bartis, Anselm Berrigan, T.O. Bobe, Lavinia Braniște, Irina Bruma, Romulus Bucur, Svetlana Cârstean, Mircea Cărtărescu, Ionuț Chiva, Marius Chivu, Andrei Codrescu, Bogdan Coșa, Ionelia Cristea, Vasile Dan, Andrei Doboș, Andrei Dosa, Gabi Eftimie, Filip Florian, Sorin Gherguț, Silviu Gherman, Cristina Ispas, Ioan Matiuț, Angelo Mitchievici, Dmitri Miticov, Andrei Mocuța, Gheorghe Mocuța, Ion Buzu, Rareș Moldovan, Cosmina Moroșan, Ioana Nicolaie, Hose Pablo, Cezar Paul-Bădescu, Gheorghe Schwartz, Robert Șerban, Dan Sociu, Bogdan-Alexandru Stănescu și Horia Ungureanu, T.S. Khasis.

sursa: http://www.cmcarad.ro/festivalul-international-discutia-secreta-editia-a-doua-patru-zile-de-literatura-exceptionala/

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu