Treceți la conținutul principal

Câmpina: SARBATOAREA CELOR 2 IULII la Castelul “Julia Hasdeu”

Consiliul Local şi Primăria Câmpina Muzeul Memorial “B. P. Hasdeu”

Casa Municipală de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina
Asociația Culturală “Iulia Hasdeu” – Club UNESCO din Bucureşti

RoBizArt din Bucureşti

joi, 2 Iulie 2015, orele 11.00, la Castelul “Julia Hasdeu”
SARBATOAREA CELOR 2 IULII, ediția a XXV-a

Pe 2 iulie 2015, organizam a XXV-a editie a Sarbatorii celor 2 Iulii. Invitam pe iubitorii operelor hasdeene sa ia parte la un eveniment cu un program complex, incluzand comunicari stiintifice, expozitii, lansari de carti si reviste, recitaluri muzicale, de poezie si teatru.

Va asteptam cu drag!

PROGRAM
Prelegeri:
Prof. dr. I. Oprişan – “Visele regale ale Juliei Hasdeu”
Prof. dr. Stancu Ilin – “Caragiale şi Molière”
Prof. dr. Crina Bocşan – “Iulia Hasdeu recunoscută de generațiile prezentului”
Prof. dr. Mihai Dinu – “B. P. Hasdeu şi structura etimologică a limbii române”
Prof. Mircea Coloşenco – “Hasdeu în viziunea lui Petru Ursachi”
Prof. Maria Boescu – “Teatrul – o pasiune a Iuliei Hasdeu”
Preot Constantin Mănescu – “B. P. Hasdeu şi cuvintele de origine dacă din limba română”
Dr. Jenica Tabacu – “Despre Ateneul popular B. P. HASDEU”

Lansare de cărți şi reviste:

“Scânteetoarea viață a Iuliei Hasdeu” de C. Manolache, Editura Saeculum I.O, Bucureşti, 2015. Prezintă I. Oprişan.

“Ideile şi faptele lui Bogdan Petriceicu Hasdeu” de Iuliu Dragomirescu, Editura Saeculum Vizual, Bucureşti, 2015. Prezintă I. Oprişan.

Nichita Fadei – “Evoluția Dumnezeirii. Geneza Lumii”, Editura Asociației “Iulia Hasdeu”, 2015. Prezintă Crina Bocșan

“Caleidoscop”- antologie de versuri și proză, Editura Asociației Iulia Hasdeu, 2015.

“Viața Românească”, prezintă Florin Toma & Liviu Ioan Stoiciu.

“Universuri pierdute din Carpați” de Gherasim Rusu Togan, Editura Fundației Culturale Libra, Bucureşti, 2015. Prezintă Christian Crăciun.

“Ferestre spre curtea interioară” de Florin Dochia. Editura Fundației Culturale Libra, Bucureşti, 2015.
Prezintă Christian Crăciun.

“Revista Nouă”, nr. 3/2015. Prezintă Florin Dochia.

“Urmuz”, nr. 4 – 5/2015. Prezintă Florin Dochia.

Spectacol:
Tema iubirii într-un spectacol susținut de Trupa de Teatru “Mircea Albulescu” a Casei Municipale de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina şi actorii Tomi Cristin şi Ovidiu Cuncea de la Teatrul Național din Bucureşti

Recital de pian
Emilia Matei (9 ani); premiul I la Concursul de pian (27 mai, Vălenii de Munte), premiul I la Concursul Național de pian “Julia Hasdeu (18 mai 2015, Câmpina); profesor Ruxandra Brezeanu. În program: W. A Mozart – Menuet în Do major, J. S. Bach – Preludiul nr. 3, F. Chopin – Walzer in a-Moll

Petre Andra Maria (13 ani); este clasa a VI-a si învață la Şcoala de deficienți de vedere din Bucuresti . Este un copil supradotat, dăruit cu o combinație de calități care o ajută să învețe într -un ritm personal, cu mult accelerat față de ceea ce numim normalitate în domeniul educațional. A participat la două concursuri, Concursul Național de Pian “Julia Hasdeu” – Câmpina, unde a obtinut cele trei premii ( pentru interpretare, premiul 1 special şi Marele premiu, este a patra oară cand se oferă, în cele 17 ediții),  şi concursul Prietenii muzicii- Bucureşti, unde a obținut diploma de excelență şi premiul special pentru muzicalitate). Profesor: Luiza Vişan. În program: W.A. Mozart – Sonata K330 in C major, PI si PII, J. S. Bach – Preludiu şi fuga WTC2 no. 12 BWV 881, Mihail Jora – Joujoux pour ma damme. Op 7 (două mişcări)

Daniel Loghin (4 ani); este încadrat la gradinita Bell din Bucureşti şi studiază pianul de un an şi jumătate. A participat la un singur concurs, Prietenii muzicii- Bucureşti, unde a obtinut diploma de merit. Profesor: Luiza Vişan. În program: Cucu, Lightly row, Little playmates, Allegretto 2, Long, long ago, o compoziție proprie.

Recitalul de pian “Alternanțe prin timp” susținut de Camelia Pavlenco. Bach, Mozart, Schubert, Schumann, Brahms şi replica lor modern la Jean Kleeb. Dansuri populare româneşti de Tiberiu Brediceanu şi tangouri braziliene de Ernesto Nazareth.

Expoziții de artă plastică
Expoziția de sculptură “Copiii soarelui” (în aer liber). Expune Alfred Dumitriu. Expoziția alcătuită din 22 de personaje cu atitudini optimiste, exprimând gesturi de dăruire şi joc aşa cum numai copiii le fac, atrage atenția asupra naturii. Capetele personajelor, ca nişte discuri solare, din bronz, sunt mulaje după trunchiurile copacilor unei păduri dispărute. Corpurile personajelor sunt realizate din deşeuri de fier, donate artistului de societatea CONFIND din Câmpina.

Expoziție de artă plastică. Expun artiştii plastici: Bogdan Iacob şi Maria Petcu Chioibaş.

Expoziție de pictură şi fotografie “Vara românească”, organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Câmpina. Expun lucrări: Cristina Popescu, Denisa Olbojan, Gabriel Dima, Amalia Suruceanu, Ştefan Muşoiu.

Jenica Tabacu
pihasdeu@yahoo.com

sursa: Evenimente culturale recomandate de www.CIMEC.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu