România, reprezentată la Târgul cărţii de artă de la Stockholm de proiecte editoriale şi artistice

Imagini pentru Târgul cărţii de artă de la StockholmRomânia va fi reprezentată la ediţia din acest an a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm (Stockholm Art Book Fair), care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, de mai multe proiecte editoriale şi artistice.

Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm susţine participarea românească la cea de-a doua ediţie a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm, care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, la Spritmuseum.

În acest an, organizatorii târgului au selectat drept reprezentant al României platforma PUNCH din Bucureşti, informează ICR.

PUNCH este o platformă de promovare a artiştilor, a micilor edituri specializate în artă, a organizaţiilor şi instituţiilor de profil. Este, de asemenea, librărie online, specializată în teorie şi practici contemporane în artă, fotografie, arhitectură şi design.

În cadrul Stockholm Art Book Fair, PUNCH urmează să prezinte o selecţie de publicaţii româneşti de artă recente, între care se numără şi "Cartea de vizită", un album realizat de Fabrik - 72+87, reprezentând o colecţie de 59 cărţi de vizită ce datează din prima parte a secolului XX. Albumul a primit distincţia "Honorary Appreciation" la concursul internaţional Best Book Design from All Over the World 2015 de la Leipzig.

Din selecţie vor mai face parte şi următoarele titluri: "Dear Money", o carte bazată pe un proiect inspirat de o lucrare a artistei Marina Albu şi concretizat în patruzeci de contribuţii ale artiştilor cu care a colaborat Salonul de proiecte, de la momentul înfiinţării lui până în anul 2013, şi "Serii. Multiplii. Realisme", un proiect fotografic al artistului român Nicu Ilfoveanu, având ca subiect monumentele publice ridicate în amintirea Primului Război Mondial în mediul rural.

Stockholm Book Art Fair este unul dintre cele mai tinere târguri de carte de artă din Europa, care atrage o selecţie internaţională diversă de editori, distribuitori şi librari specializaţi. Târgul se desfăşoară în cadrul Săptămânii Artei de la Stockholm (Stockholm Art Week), fiind una din atracţiile principale în acest context dinamic.

de Madalina Cerban - Mediafax