Treceți la conținutul principal

România, reprezentată la Târgul cărţii de artă de la Stockholm de proiecte editoriale şi artistice

Imagini pentru Târgul cărţii de artă de la StockholmRomânia va fi reprezentată la ediţia din acest an a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm (Stockholm Art Book Fair), care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, de mai multe proiecte editoriale şi artistice.

Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm susţine participarea românească la cea de-a doua ediţie a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm, care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, la Spritmuseum.

În acest an, organizatorii târgului au selectat drept reprezentant al României platforma PUNCH din Bucureşti, informează ICR.

PUNCH este o platformă de promovare a artiştilor, a micilor edituri specializate în artă, a organizaţiilor şi instituţiilor de profil. Este, de asemenea, librărie online, specializată în teorie şi practici contemporane în artă, fotografie, arhitectură şi design.

În cadrul Stockholm Art Book Fair, PUNCH urmează să prezinte o selecţie de publicaţii româneşti de artă recente, între care se numără şi "Cartea de vizită", un album realizat de Fabrik - 72+87, reprezentând o colecţie de 59 cărţi de vizită ce datează din prima parte a secolului XX. Albumul a primit distincţia "Honorary Appreciation" la concursul internaţional Best Book Design from All Over the World 2015 de la Leipzig.

Din selecţie vor mai face parte şi următoarele titluri: "Dear Money", o carte bazată pe un proiect inspirat de o lucrare a artistei Marina Albu şi concretizat în patruzeci de contribuţii ale artiştilor cu care a colaborat Salonul de proiecte, de la momentul înfiinţării lui până în anul 2013, şi "Serii. Multiplii. Realisme", un proiect fotografic al artistului român Nicu Ilfoveanu, având ca subiect monumentele publice ridicate în amintirea Primului Război Mondial în mediul rural.

Stockholm Book Art Fair este unul dintre cele mai tinere târguri de carte de artă din Europa, care atrage o selecţie internaţională diversă de editori, distribuitori şi librari specializaţi. Târgul se desfăşoară în cadrul Săptămânii Artei de la Stockholm (Stockholm Art Week), fiind una din atracţiile principale în acest context dinamic.

de Madalina Cerban - Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu