Cluj: Aproape 90 de expozanţi, la Târgul de Carte "Gaudeamus", unde se vând volume şi cu 5 lei

Aproape 90 de expozanţi participă, începând de miercuri, la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Carte "Gaudeamus", care are loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, preţurile volumelor care se vând cu reducere începând de la 5 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poetul Adrian Popescu, preşedintele de onoare al celei de-a XVI-a ediţii a Târgului de Carte "Gaudeamus", a declarat, miercuri, la deschiderea manifestării, că numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vor beneficia vizitatorii manifestării.

"Vom avea 77 de evenimente editoriale propuse de organizatori şi expozanţi. Avem 89 de expozanţi, reuniţi în 58 de standuri, reprezentând edituri româneşti şi străine, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ. Numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vor beneficia vizitatorii manifestării", a spus Popescu.

La rândul său, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, care a fost prezent la deschiderea oficială, a declarat că Târgul de Carte "Gaudeamus" este unul din cele mai importante evenimente culturale ale oraşului, drept pentru care este susţinut de municipalitate şi a aprobat organizarea sa în "punctul zero al Clujului, în Piaţa Unirii".

Pe lângă lansări de carte, editurile prezente oferă şi cărţi cu preţ redus care pornesc de la 5 lei.

Târgul de Carte "Gaudeamus" are loc într-un cort special amenajat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 22 - 26 aprilie.

de Adina Oşan - Mediafax, Vasile Măgrădean