„LIRISMOGRAF”, provocare pentru tinerii scriitori din toată țara

carteCasa de Cultură a Studenţilor Sibiu lansează o nouă ediţie a concursului literar „LIRISMOGRAF” adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Evenimentul se dorește a fi un sprijin pentru tinerii membri ai cenaclurilor literare din ţară şi a celor ce nu au posibilitatea să-și prezinte creaţiile.

Concursul este organizat pe patru secţiuni: Poezie, Proză/Eseu, Dramaturgie, Critică literară, iar în competiție sunt acceptate numai lucrări care nu au mai fost publicate.

Cele mai bune lucrări primite la concurs vor fi publicate în Antologia Conexiuni.

”Pe lângă scopul principal – de a face primul pas în lansarea veritabilelor valori ale literaturii tinerei generaţii(…)  un scop la fel de important este acela de a reuni în paginile Antologiei Conexiuni lucrări primite de pe întreg cuprinsul ţării, oferind astfel o imagine de ansamblu asupra noilor curente literare la care aderă tinerii.Operele tinerilor creatori merită atenţie cu atât mai mult cu cât domeniul literar, are ca trăsătură majoră caracterul evolutiv, deoarece în procesul creaţiei literare fiecare ar trebui să aibă nevoie de „contemporanul“ său”, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Data limită de înscriere la concursul „LIRISMOGRAF” este 15 martie, lucrările şi solicitările privind detalii despre concurs fiind transmise pe adresa de e-mail: sibiuccs@gmail.com.

sursa: Știri de Sibiu