Seful Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor: Parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la 2%. Nu se va scumpi niciun produs

Image result for yes we canPresedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la procentul de 2%, afirmand ca niciun produs cultural nu se va scumpi, in urma elaborarii propunerii legislative 583/2014.

"Parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la 2%, urmand sa fie aduse modificari in privinta masurilor coercitive vizavi de obligativitatea respectarii legii de cei care incaseaza timbrul cultural. (...) Nu se va scumpi niciun produs cultural. Sub nicio forma nu se va scumpi. Eu, personal, nu voi vota asa ceva", a declarat presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, pentru Mediafax.

"In urma dezbaterilor publice, parlamentarii au ajuns la concluzia ca acest cuantum nu trebuie sa se modifice, trebuie sa ramana pe vechea formula", a mai spus Stirbu.

Proiectul de Lege privind instituirea timbrului cultural a fost initiat de 84 de deputati si senatori din mai multe partide, printre care PSD, PNL, PDL, PP-DD si UDMR, si a fost adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Totodata, pe 15 decembrie 2014, proiectul de Lege a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridica, de disciplina si imunitati.

Drept urmare, Federatia Editorilor din Romania (FER), Asociatia Producatorilor si Organizatorilor de Spectacole (APOSR) si Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) "lupta" impotriva "taxei pe cultura", care, potrivit acestora, va avea un impact negativ asupra dezvoltarii economice si culturale.

de I.R.     HotNews.ro