Treceți la conținutul principal

Ministrul de Finante, veste buna pentru jurnalisti, scriitori si actori

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a sustinut ca toate persoanele care inregistreaza venituri din drepturi de autor vor beneficia de o crestere a veniturilor lunare, datorata reducerii fiscalitatii.

De asemenea, el a facut o comparatie a evolutiei obligatiilor de plata aferente veniturilor obtinute din drepturi de autor pentru anii 2015, 2016 si 2017, pe baza modificarilor propuse in proiectul noului Cod Fiscal.

Datele se refera la persoanele care, in 2015, au venituri exclusiv din drepturi de autor, nu din alte surse, arata pe Facebook Darius Valcov.

"Scritorii, jurnalistii, actorii, pictorii, arhitectii - toate persoanele care inregistreaza venituri din drepturi de autor vor beneficia de o crestere a veniturilor lunare, datorata reducerii fiscalitatii", a insistat ministrul Finantelor.


O comparație a evoluției obligațiilor de plată aferente veniturilor obținute din drepturi de autor pentru anii 2015 / 2016 / 2017, pe baza modificărilor propuse în proiectul noului Cod Fiscal.

Datele se referă la persoanele care în 2015 au venituri exclusiv din drepturi de autor, nu din alte surse.

Scritorii, jurnaliștii, actorii, pictorii, arhitecții - toate persoanele care înregistrează venituri din drepturi de autor vor beneficia de o creștere a veniturilor lunare, datorată reducerii fiscalității.

Datele arata ca, de exemplu, cei care au obtinut in 2015 un venit lunar de 1.000 lei, vor avea in 2016 un venit suplimentar de 54 de lei, ca urmare a scaderii obligatiilor totale de plata cu CAS, CASS si impozit pe venit, de la 236 lei la 181,92 lei.

In 2017, venitul suplimentar va fi de 70 de lei.

Pe de alta parte, cei care au venituri exclusiv ca PFA, nu din alte surse, isi vor vedea veniturile scazand cu 3,5 lei pentru cei care castiga 1.000 lei, cu 7 lei pentru cei cu venituri lunare de 2.000 lei, dar vor creste cu 31 lei in 2016 si cu 72 lei in 2017 pentru cei cu venituri lunare de 4.000 lei.

C.P. 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu