Fii dascal voluntar pentru copiii orfani ori abandonati din Timisoara! Ce trebuie sa faci?

TIMISOARA. Ai prea mult timp la dispozitie si nu stii cu ce sa-l umpli? Ai vrea sa te implici intr-un proiect, dar inca nu stii in care? Doua organizatii vin cu solutia.

Daca aveti cateva ore libere la dispozitie, puteti sa deveniti voluntari.

Programul educational „Ajungem Mari” vine si la Timisoara, iar scopul lui este de a ajuta la educarea copiilor din centrele de plasament din Timisoara. Proiectul a strans pana in momentul de fata, la nivel national, cateva sute de voluntari. Practic, voluntarii vor trebui sa-i invete pe copii notiuni de matematica, limba romana, limbi straine, dans, muzica, teatru, fotografie, scriere creativa, educatie, sanatate sau cunoasterea mediului inconjurator. Orele se desfasoara prin joc, intr-un mod interactiv si amuzant.

„Ne pasa de ceea ce se intampla in jurul nostru. Ne dorim sa contribuim la un viitor mai bun, mai senin pentru toti copiii institutionalizati si nu numai. De aceea vrem sa-i ajutam pe copiii din centrele de plasament sa simta aproape un model, o inspiratie, un prieten. Daca ai peste 15 ani si vrei sa te implici in schimbarea vietii unui copil, te invitam in echipa proiectului <>„, transmit organizatorii programului.

Daca doriti sa va rupeti doua ore din programul obisnuit pe care il aveti, trebuie sa stiti ca voluntarii merg in fiecare saptamana in centre, grupati in grupuri de cate doua persoane. Timp de doua ore, acestia vor preda unor grupuri formate din 4-12 copii cu varste cuprinse intre 3-16 ani.

In cazul in care doriti sa faceti parte din echipa voluntarilor, trebuie sa stiti ca primul pas este sa trimiteti pana la 1 martie 2015, pe adresa de email anamaria@media-edu.ro si cc la office@ajungemmari.ro, cu subiectul „Voluntar: Ajungem Mari”, un CV si o scrisoare de intentie in care trebuie sa spuneti ce va motiveaza sa va alaturati grupului.

„Ajungem Mari” este un proiect national al Asociatiei Lindenfeld initiat in Timisoara cu sprijinul Asociatiei Media EDU.

Autor: Magda Mihalache