Scriitorul sucevean Constantin Arcu, la Clubul de Proză Bucureşti

Scriitorul sucevean Constantin Arcu va susţine miercuri, 28 ianuarie a.c., la ora 17.00, la Clubul de Proză al Filialei București a Uniunii Scriitorilor din România, o lectură publică din romanul său „Măștile exilului”.

Membrii Clubului de Proză din Capitală (club coordonat de scriitorul Aurel Maria Baros) se întrunesc la Biblioteca Metropolitană (str. Tache Ionescu, nr. 4 - lângă Piaţa Amzei), iar romanul lui Constantin Arcu (carte pe care scriitorul a lansat-o la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava în luna noiembrie 2014) va fi prezentat de scriitorii Nicolae Stan și Emil Lungeanu.

Cartea, care, aşa cum remarca prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, „are legătură cu fiecare dintre noi” şi constituie „o radiografie dulce-amară a exilului românesc”, se constituie ca „o contra-naraţiune a globalizării”, „un puzzle care conţine elementele unui thriller de succes”.

Romanul lui Constantin Arcu, pe care criticul literar Mircea A. Diaconu l-a catalogat ca fiind „un roman politic, cu toată tenta de umor pe care o are”, conţine scene care „dinamitează verosimilul”, fiind totodată „un raport a ceea ce s-a întâmplat cu poporul român începând cu 1990”.

„Măștile exilului” (carte care a apărut la Editura Cartea Românească) a fost prezentată şi la Târgul de carte „Gaudeamus”.

de
sursa: monitorulsv.ro