George Lixandru, poet și jurnalist: Vând rinichi pentru 30.000 euro


George Lixandru, jurnalistul din Buzău care a făcut timp de două săptămâni greva foamei, a ajuns din nou în impas.
 

Pentru că nu mai are din ce trăi, publicistul a decis să-și vândă un rinichi contra sumei de 30.000 de euro. "NU-MI VÂND SUFLETUL! Vând rinichi perfect sănătos contra sumei de 30.000 euro! Contact: tel. 0755.977.819. Nu pot lupta împotriva unei mafii dovedite altfel", este anunțul lui George Lixandru făcut pe contul său de Facebook.

Situația care l-a determinat să recurgă la acest gest

George Lixandru povestește că a fost evacuat din locuința pe care o închiriase. Totul se pare că s-a întâmplat în mod abuziv. Chiria a crescut de pe o zi pe alta cu 200 de lei și pentru că jurnalistul nu a avut bani să plătească, s-a trezit în stradă.

"În ziua de 30 decembrie 2014, cu sprijinul poliției Buzău, am fost "evacuat" dintr-o locuință pe care o închiriasem până pe 15 ianuarie. Am reclamat, m-am adresat "ziariștilor" buzoieni... Nici un răspuns! La Buzău, e o armonie totală între aceștia și putere! De un an de zile încercam să demonstrez că interlopii închirierilor de locuințe din județul Buzău sunt mână în mână cu interlopii poliției municipale, dar nu crezusem niciodată că rahatul corupției e așa de întins încât subsemnatul să fie înghițit, efectiv, cu totul de el.

În fapt, în ziua de 30 decembrie 2014, proprietarul garsonierei, unu' Grigorescu mi-a "majorat" chiria cu 200 lei cât ai zice Gica! Așa am aflat că mucegaiul de calitate costă! Firesc, am refuzat "oferta" individului. Seara, fiind plecat la un amic, un important avocat buzoian, numitul Grigorescu a intrat – rețineți, în absența mea – în garsonieră, a schimbat butucul la yala de la ușa de acces în locuință și, gata, subsemnatul m-am trezit că vine Revelionul și am toate perspectivele să-l fac pe străzile Buzăului, fără nici-un bănuț, fără haine și fără nicio posibilitate de a-mi recupera bunurile.

Am sunat la 112, am sunat la sediul Poliției municipale. În afara unui echipaj de poliție care a venit și a dat din umeri, nimeni nu a schițat nici un gest întru apărarea legii, ce să mai vorbim de "apărarea" subsemnatului. Astfel, m-am trezit, pentru a câta oară?, dintr-o iluzie: aceea că dreptatea triumfă întotdeauna. Ba, din contra, m-am trezit și cu un dosar penal pe cap.

Poliția buzoiană a mai făcut un pas important împotriva corupției din județ, deposedându-mă de nenumărate manuscrise olografe ale unor mari cărturari români – printre care Zoe Dumitrescu Bușulenga, Fănuș Neagu, Gheorghe Pituț, Constanța Buzea, Gheorghe Istrate etc. -, manuscrisele a două romane și două volume de poezii ale subsemnatului, precum și de bunurile pe care le port de o viață cu mine în lipsa unei locuințe: acte, documente, obiecte electronice, îmbrăcăminte și o oarecare sumă de bani. Cât despre plângerea mea, nimeni nu suflă încă nicio vorbă! Chiar dacă au trecut 10 zile de la depunerea ei... E ca și cum n-ar exista! Deși, subsemnatului mi s-a întocmit un dosar penal, fără nici-o noimă, doar în câteva zile!", a scris George Lixandru pe blogul său.

Întreaga postare poate fi citită AICI.

scrisă de Anca Murgoci 
sursa: dcnews.ro