Treceți la conținutul principal

Târgul de carte Gaudeamus, între 19 şi 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, se arată pe site-ul evenimentului.

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă, cât şi pentru publicul larg.

Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din România, Gaudeamus are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură se desfăşoară anual, în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de aproximativ 14.000 de metri pătraţi, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării şi biblioteci.

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional Gaudeamus devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă expoziţie de carte şi cafenea literară, târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediţie, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

Târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenţi şi critici literari.

Invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus din 2013 a fost grupul ţărilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Cele cinci ţări nordice au participat la Gaudeamus 2013 sub sloganul "Cool Nordic Bucureşti". Astfel, pasionaţii de literatură au avut ocazia să îi întâlnească pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund şi Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich, care semnează sub pseudonimul A. J. Kazinski, şi finlandezii Salla Simukka şi Antti Tuomainen, cărţile celor opt invitaţi fiind publicate la editura Trei, precum şi pe autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale cărei volume sunt publicate la editura All.

de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Codul Voynich: Cel mai misterios manuscris din lume

Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume: este o carte plină cu desene şi înscrisuri pe care nimeni n-a reuşit să le descifreze până acum. Se crede că lucrarea a fost realizată în secolul al XV-lea. Totuși, autorul şi limbajul în care a fost redactată rămân niște enigme. De-a lungul anilor, vechiul manuscris a fost studiat de o mulţime de criptografi profesionişti şi amatori, inclusiv de spărgători de coduri americani şi britanici. Nimeni nu a reuşit, însă, să înțeleagă ce vrea să spună manuscrisul Voynich. În 2009, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au datat hârtia manuscrisului cu Carbon 14, rezultatele arătând că lucrarea a fost creată între 1404 şi 1438. În acest film documentar, oameni de ştiinţă şi specialiști în criptografie vorbesc despre codul Voynich și misterul care îl învăluie. Dacă doriți să urmăriți filmul, îl găsiți în linkul de mai jos: https://www.filmedocumentare.com/codul-voynich/