Andrei Pleşu va fi "librar pentru o zi", miercuri, la librăria Bizantină

Andrei Pleşu se alătură personalităţilor din viaţa culturală care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", susţinută de librăria Bizantină din Bucureşti.

Astfel, publicul este invitat să afle cele mai personale recomandări ale acestuia, într-un dialog informal, dar plin de substanţă, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Campania a demarat în urmă cu două săptămâni, cu prezentatorul TV Andi Moisescu, şi îşi propune să susţină cartea în formă fizică şi să dea meseriei de librar importanţa cuvenită.

Alexandru Coman, proprietarul librăriei, sintetizează profilul librarului: "Văd zilnic că rolul cărţii nu se diminuează, ba dimpotrivă. Cartea încă trăieşte în forma ei fizică, iar librarul rămâne principalul promotor al acesteia. Relaţia cu librarul poate naşte subiecte infinite de conversaţie, dar, mai ales, păstrează intactă dorinţa de a citi".

În fiecare miercuri din următoarele săptămâni, mai multe personalităţi din România îşi vor arăta calităţile de librar, la librăria Bizantină.

de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro 
sursa foto