Treceți la conținutul principal

Serile paladine la cafeneaua Bastilia



ÃŽncepând cu luna septembrie, Editura Paladin, cărÅ£i F&SF È™i Libraria Bastilia vă aÈ™teaptă la dezbaterile paladine din cafeneaua librăriei Bastilia din BucureÈ™ti. Ne întâlnim o dată pe lună pentru a evada în lumi fantastice È™i pline de suspans alături de invitaÈ›i speciali.


Pe 18 septembrie 2014, de la ora 19:00 dezbatem romanul cult Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, alături de invitatul nostru special, scriitorul Michael Haulică.

O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. La fel de proaspăt şi parcă mai relevant acum, la peste o jumătate de secol de la apariţie, acest roman-cult reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un best-seller.

Vezi cartea: www.editura-paladin.ro/carte/fahrenheit-451

Intrarea este liberă, iar înscrierea se face prin trimiterea unui mesaj la adresa paladin@editura-art.ro până pe 17 septembrie. Editura Paladin va răspunde cu un email ce conÈ›ine voucherele voastre personale pentru volumul dezbătut cu o reducere de 40% la achiziÈ›ia din site-ul editurii: www.editura-paladin.ro!

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband È™i întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunÅ£a pe revoltaÅ£i. Și, fireÈ™te că aveau dreptate să spună că acÅ£iunile acestor jefuitori, incendiatori È™i tâlhari sunt demne de dispreÅ£ È™i criminale, È™i că poliÅ£ia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a È™ocului È™i-a indignării a avut ceva extrem de fals È™i ipocrit.  Căci deputaÅ£ii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanÈ™a de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. ÃŽn ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice È™i la apariÅ£ia unei culturi aproape universale a egoismului È™i a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiÈ›ii inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. ÃŽn multe judeÈ›e din zona Moldovei (considerate judeÈ›ele cele mai sărace din È›ară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării È™i dorm înghesuiÈ›i cu fraÈ›ii È™i surorile. Un ieÈ™ean s-a decis, din dorinÈ›a de a face bine, să schimbe viaÈ›a celor mai puÈ›in fericiÈ›i. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp È™i resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează È™i despre cum arată acum viaÈ›a celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu