Treceți la conținutul principal

Festivalului interactiv pentru întreaga familie „Amintiri din copilărie”

Teatrul Ion Creangă vă scoate la joacă. Între 13 şi 15 iunie Teatrul Ion Creangă vă invită la prima ediţie a Festivalului interactiv pentru întreaga familie „Amintiri din copilărie”, pentru un sfârşit de săptămână plin la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi o spectaculoasă Paradă a teatrelor pentru copii.

Festivalul interactiv „Amintiri din copilărie” a fost creat din dorinţa de a aduce toată familia împreună, pentru a se bucura de poveştile captivante desfăşurate atât pe scenă – în Studioul Horia Bernea, care va găzdui spectacole de teatru pentru copii, cât şi în afara acesteia, în spaţii mai puţin convenţionale. Astfel, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, atelierele de creativitate şi spectacolele interactive vă vor provoca să intraţi în joc, iar la Piaţa ţărănească & Meşter(eşti)!, numeroase produse tradiţionale vor putea fi admirate şi gustate, în timp ce meşteşugarii invitaţi vor susţine tot soiul de demonstraţii şi ateliere dedicate celor mici. Totodată, veţi putea lua parte la workshopuri de teatru şi asculta poveşti în lectura interactivă a unora dintre cei mai iubiţi actori ai teatrului pentru oameni mari, chiar pe băncuţele de la Şcoala Satului, din incinta Muzeului.

Vineri, 13 iunie şi sâmbătă, 14 iunie, în parcurile Bucureştilor se vor juca unele dintre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Piticii săltăreţi şi adulţii nostalgici pot intra în echipa Teatrului şi ne pot ajuta să câştigăm la Şotron, Ţările, Leapşa, Raţele şi Vânătorii sau Ţară, ţară, vrem ostaşi. Zbenguiala va avea loc în parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Kiseleff, dimineaţa şi seara.

Duminică, 15 iunie, veţi putea pleca în călătorie alături de cele mai simpatice personaje în prima Paradă a teatrelor pentru copii. De la ora 11.00, pe Şoseaua Kiseleff, zânele cele bune şi prinţii cei galanţi vor coborî de pe scenă şi se vor plimba alături de trupe ale teatrelor şi companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, membri ai grădiniţelor şi ai organizaţiilor non-guvernamentale. Parada va pleca de la Strada Docenţilor spre Piaţa Victoriei şi va fi însoţită de Fanfara Jandarmeriei Române, care va interpreta cele mai cunoscute marşuri militare. Vremurile de altă dată se vor întoarce în Micul Paris: vă veţi putea plimba alături de conţi, ducese şi marchizi şi veţi putea admira trăsurile lor de epocă. Pe tot traseul, clovni, statui vivante şi mimi vor transforma o dimineaţă obişnuită într-o sărbătoare, iar la standul de pictură pe faţă, toţi copiii se vor putea transforma în personaje fabuloase.

La finalul paradei, trupele invitate vor susţine demonstraţii live de dans şi percuţie, în timp ce iubitorilor de muzică clasică le propunem o lecţie deschisă susţinută în aer liber, pe esplanada Muzeului, de către Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. Totodată, publicul va putea cunoaşte grupurile participante la Paradă, asistând la atelierele gratuite pe care acestea le vor susţine în încheierea evenimentului, pe spaţiile special amenajate în vecinătatea Muzeului Ţăranului Român.

Pentru mai multe informaţii despre prima ediţie a Festivalului interactiv „Amintiri din Copilărie” vă invităm să accesaţi website-ul www.teatrulioncreanga.ro, secţiunea Noutăţi şi Program, dar şi pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


Publicat de  
sursa: semnebune.ro
 Afis_Festivalul_interactiv_Amintiri_din_Copilarie

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu