România la Salonul internațional de carte de la Torino

România, care a fost țara invitată de onoare la ediția din 2012, participă cu un stand național pe tema: ”Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014”.

La Torino, in Italia, a inceput cea de-a XXVII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa, care se va desfăşura pana la 12 mai.
Tema din acest an este "Binele", iar tara invitata este Vaticanul ca un semn al unei noi atenții din partea culturii laiciste față de valorile creştine.
Prezența Sfântului Scaun la evenimentul editorial de la Torino este în acelaşi timp ocazia unor importante dezbateri.
Se va vorbi astfel de publicațiile religioase, comunicarea globală sau raportul dintre puterea spirituală şi puterea temporală în istoria Bisericii.
Totodata vor avea loc mai multe dezbateri sociale, precum legătura dintre economia de piață şi sărăcia, emigrația, refugiații şi şomajul tinerilor.

România, care a fost țara invitată de onoare la ediția din 2012, participă cu un stand național pe tema: ”Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014” si cu 50 de invitați: scriitori, profesori, editori, traducători, istorici si critici literari.
In cele 5 zile se vor organiza manifestări de promovare a relaţiilor bilaterale în domeniile literatură, traduceri şi politici editoriale, de stimulare a interesului specialiştilor, editorilor şi traducătorilor pentru literatura română, de a încuraja contactele directe între scriitorii invitaţi şi publicul larg, precum şi păstrarea legăturii comunităţii româneşti cu valorile culturale ale ţării de origine.
Si in acest an de standul si de evenimentele organizate de tara noastră se ocupa Institul cultural Roman de la Bucureşti si Institutul roman de cultura si cercetare umanistica de la Venetia.
Ediția de anul trecut a Salonului internațional de carte de la Torino a înregistrat un numar record de 330.000 de vizitatori.

de Elena Postelnicu, Roma
sursa: romania-actualitati.ro