Treceți la conținutul principal

România la Salonul internațional de carte de la Torino

România, care a fost țara invitată de onoare la ediția din 2012, participă cu un stand național pe tema: ”Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014”.

La Torino, in Italia, a inceput cea de-a XXVII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa, care se va desfăşura pana la 12 mai.
Tema din acest an este "Binele", iar tara invitata este Vaticanul ca un semn al unei noi atenții din partea culturii laiciste față de valorile creştine.
Prezența Sfântului Scaun la evenimentul editorial de la Torino este în acelaşi timp ocazia unor importante dezbateri.
Se va vorbi astfel de publicațiile religioase, comunicarea globală sau raportul dintre puterea spirituală şi puterea temporală în istoria Bisericii.
Totodata vor avea loc mai multe dezbateri sociale, precum legătura dintre economia de piață şi sărăcia, emigrația, refugiații şi şomajul tinerilor.

România, care a fost țara invitată de onoare la ediția din 2012, participă cu un stand național pe tema: ”Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014” si cu 50 de invitați: scriitori, profesori, editori, traducători, istorici si critici literari.
In cele 5 zile se vor organiza manifestări de promovare a relaţiilor bilaterale în domeniile literatură, traduceri şi politici editoriale, de stimulare a interesului specialiştilor, editorilor şi traducătorilor pentru literatura română, de a încuraja contactele directe între scriitorii invitaţi şi publicul larg, precum şi păstrarea legăturii comunităţii româneşti cu valorile culturale ale ţării de origine.
Si in acest an de standul si de evenimentele organizate de tara noastră se ocupa Institul cultural Roman de la Bucureşti si Institutul roman de cultura si cercetare umanistica de la Venetia.
Ediția de anul trecut a Salonului internațional de carte de la Torino a înregistrat un numar record de 330.000 de vizitatori.

de Elena Postelnicu, Roma
sursa: romania-actualitati.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu

Codul Voynich: Cel mai misterios manuscris din lume

Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume: este o carte plină cu desene şi înscrisuri pe care nimeni n-a reuşit să le descifreze până acum. Se crede că lucrarea a fost realizată în secolul al XV-lea. Totuși, autorul şi limbajul în care a fost redactată rămân niște enigme. De-a lungul anilor, vechiul manuscris a fost studiat de o mulţime de criptografi profesionişti şi amatori, inclusiv de spărgători de coduri americani şi britanici. Nimeni nu a reuşit, însă, să înțeleagă ce vrea să spună manuscrisul Voynich. În 2009, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au datat hârtia manuscrisului cu Carbon 14, rezultatele arătând că lucrarea a fost creată între 1404 şi 1438. În acest film documentar, oameni de ştiinţă şi specialiști în criptografie vorbesc despre codul Voynich și misterul care îl învăluie. Dacă doriți să urmăriți filmul, îl găsiți în linkul de mai jos: https://www.filmedocumentare.com/codul-voynich/