Treceți la conținutul principal

La Libraria Europeana din Londra se deschide o sectiune de carte romaneasca

Primul punct de vanzare a cartii romanesti in original din strainatate va fi deschis la Londra, la initiativa si cu sprijinul Institutului Cultural Roman, in cadrul Librariei Europene, situata in inima capitalei britanice, in vecinatatea celebrei Piccadilly Circus.

Sectiunea romaneasca de la European Bookshop este rezultatul excelentei colaborari dintre ICR Londra si distribuitorul European Schoolbooks Ltd, care gestioneaza libraria, si al unor pregatiri de durata. Proiectul reprezinta o premiera absoluta in reteaua ICR, avand ca rezultat o alta premiera absoluta: infiintarea primului punct de vanzare de carti in limba romana din afara granitelor tarii.

„Coltul romanesc” de la European Bookshop, care se adauga colectiilor franceza, italiana, germana, spaniola si portugheza ale librariei, va cuprinde volume ale marilor clasici si ale autorilor interbelici importanti, dar si cele mai vandute titluri din literatura contemporana, carti de poezie, carti pentru copii, albume de arta, instrumente filologice si de invatare a limbii romane, precum si CD-uri si audiobooks. Cele peste 150 de titluri de pe "rafturile romanesti" provin de la Editura Institutului Cultural Roman, dar si, mai ales, de la cele mai cunoscute edituri din Romania, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Acest fond este completat de o colectie mult mai mare ce va fi accesibila spre vanzare on-line, la adresa www.romanianbookshop.co.uk, creata de asemenea cu aceasta ocazie si operata tot de European Schoolbooks Ltd, compania care detine Libraria Europeana si unul dintre cei mai mari distribuitori de carte in original din Marea Britanie.

Cartile romanesti disponibile in librarie sunt destinate in primul rand diasporei din Londra, dar si, prin intermediul componentei on-line, din intreaga Mare Britanie si Statele Unite ale Americii. In acelasi timp, ele sunt puse la indemana tuturor strainilor interesati de Romania si de cultura romana, care ne invata limba sau care pot citi deja in romaneste.

Sectiunea romaneasca de la European Bookshop va fi deschisa joi, 10 aprilie, la ora 19.00, de profesorul Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, ES dr. Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit, Frank Preiss, directorul general al European Schoolbooks, si Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Roman din Londra.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu