Treceți la conținutul principal

Manuscrise cu poezie şi proză aparţinând lui John Lennon vor fi scoase la licitaţie, la Londra

Peste 100 de creaţii artistice ale lui John Lennon - desene, poezie şi proză -, estimate la 78.000 de lire sterline (130.000 de dolari), vor fi vândute în iunie, la Londra, într-o licitaţie organizată de casa Sotheby's, informează theguardian.com.

La licitaţie vor fi scoase 89 de loturi de manuscrise pregătitoare ale cărţilor "In His Own Write" (1964) şi "A Spaniard In The Works" (1965), cu preţuri de pornire cuprinse între 500 şi 70.000 de dolari.

Potrivit publicaţiei The New York Times, această arhivă de schiţe şi încercări literare îi aparţine lui Tom Maschler, fostul director al editurii londoneze Jonathan Cape, care a colaborat cu autori precum Gabriel García Marquéz, Joseph Heller, Salman Rushdie şi Ian McEwan.

Tom Maschler este cel care l-a convins pe John Lennon să adune câteva dintre încercările sale literare, în versuri şi proză, într-o carte ("In His Own Write"), urmată de continuarea "A Spaniard In The Works", un an mai târziu.

După o întâlnire iniţială în 1963, "a trebuit să îi inspir (lui John, n.r.) încredere ca să scrie şi să publice desenele. Relaţia mea cu el a fost diferită faţă de cele pe care le-am avut cu ceilalţi autori cu care am lucrat, în timpul activităţii mele de editor", a declarat Tom Maschler.

Piesa de rezistenţă a creaţiilor ce vor fi scoase la licitaţie în iunie o reprezintă versiunea manuscrisă a unei povestiri pe care John Lennon a descris-o în 1965 drept cea mai lungă scriere în proză a sa.
Povestirea, intitulată "The Singularge Experience of Miss Anne Duffield", are nouă pagini şi a fost publicată în "A Spaniard in the Works", iar manuscrisul este estimat la aproximativ 42.000 de lire (70.000 de dolari).

Licitaţia va fi organizată pe 4 iunie, iar colecţia de manuscrise şi desene va fi expusă pentru public între 21 şi 25 martie la casa Sotheby's din Londra.

John Lennon (1940 - 1980) a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

scrisă de Teodora Nicolau
sursa: mediafax.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu