Antologie de povestiri lovecraftiene ROMANIAN CTHULHU

Editorii își doresc să aducă un tribut operei lui H.P. Lovecraft prin realizarea unei antologii tematice cu povestiri caracterizate de elementele literaturii lovecraftiene, dar fără a le neglija pe cele specifice literaturii autohtone. Povestirile trebuie să aibă ca element comun și România, fie ca loc de desfășurare a poveștii, fie ca naţionalitate a personajelor sau a elementelor cotidiene, istorice, folclorice și mitologice care se îmbină cu elementele lovecraftiene.
Lungimea povestirilor: 4000 – 8000 de cuvinte (cele mai scurte sau mai lungi vor fi discutate înainte de a fi propuse pentru antologie)

Termenul limită de trimitere a povestirilor: 31 iulie 2014.

Textele pot fi trimise sub forma unui atașament la email la adresa: romaniancthulhu@gmail.com. Indicaţi ca subiect al email-ului „Antologie lovecraftiană: propunere text” urmat de titlul lucrării dumneavoastră.

Howard Phillips Lovecraft, pe scurt H.P. Lovecraft, este văzut ca unul dintre cei mai semnificativi autori de literatură fantastică și horror ai secolului XX. Una dintre cele mai importante creaţii ale lui H.P. Lovecraft este universal fictive cunoscut ca Universul Cthulhu sau Mitologia Cthulhu.

Caracterizate prin prezenţa unor tomuri blestemate și misterioase, ascunzând în paginile lor știinţe interzise, miturile Cthulhu sunt doar o parte a poveștilor lui H.P. Lovecraft bântuite de ameninţări cosmice, dimensiuni alternative, vise puternice și stranii, nebunie, distrugere fizică și psihică.

Scris de  
sursa: bookblog.ro