Treceți la conținutul principal

Ce au vandut editurile la targul de carte Kilipirim, editia 2013

Organizatorii targului de carte cu discount Kilipirim au schitat un bilant al celei mai recente editii, incheiate in urma cu doua zile. In urma analizei datelor primite de la participanti, 70% dintre acestia au declarat ca la cea mai recenta editie a Kilipirim, care a avut loc in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vanzari mai bune decat la editia din 2012.

La standul Editurii Litera, cele mai bine vandute titluri au fost: volumele din seria Disney, cartile cu povesti de Craciun si De ce? Prima mea carte de intrebari de Amy Shields.

In topul vanzarilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: Supercreierul de Deepak Chopra si Rudolph E. Tanzi, Ce ne spunem cand nu ne vorbim de Chris Simion si Vinovatul de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, in primul rand, SF-ul: volumul Puterea armelor de Joe Abercrombi situandu-se pe primul loc in vanzari, urmat de Urzeala tronurilor de George R.R. Martin si Festinul ciorilor, de acelasi autor.

La standul Polirom, topul a fost dominat de carti de beletristica: O femeie iubita de Andreï Makine, Sunt o baba comunista de Dan Lungu si In cautarea oii fantastice de Haruki Murakami. Si la standul Humanitas, preferintele cititorilor s-au indreptat tot catre volume de beletristica, cele mai cautate fiind titlurile din colectiile „Cartea de pe noptiera” si „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, in topul celor mai vandute carti s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident si ganditor rus Aleksandr Soljeniţin, apoi, volume de Boris Vian si Romain Gary.

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, The Bone Season, domina topul de vinzari al Editurii Curtea Veche, urmat indeaproape de doua volume din domeniul dezvoltare personala: Secretele succesului – seria Dale Carnegie si Inteligenta emotionala in Leadership – seria Daniel Goleman.

SISSI. Imparateasa Austriei de Jean Des Cars este volumul care domina topul de vanzari al Editurii Corint, urmat de Drumul din Kolima. Calatorie pe urmele Gulagului de Nicolas Werth si Intoarcerea acasa. Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate de Sławomir Rawicz. 

La standul editurii All, extrem de cautate au fost majoritatea volumelor la pretul special de 5 lei.

Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete de Cornelius Agrippa – Petrus din Apono – Johannes Trithemius, Doctrina Trezirii – Invatatura lui Buddha in cele mai vechi texte de Rahula Walpola si Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vandute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Stuart Gordon este autorul-„vedeta” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, doua dintre volumele sale, Cartea farselor si Cartea blestemelor, clasandu-se pe primele doua pozitii in topul celor mai bine vandute titluri; cea de a treia pozitie e ocupata de volumul Regina Victoria (1819-1901), autori Philippe Alexandre si Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor sa afle mai multe despre mari personalitati ale istoriei s-au inscris in clasamentul de vanzari al Editurii Orizonturi: Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani de Edmond Rossier, Marile civilizatii de Vahé Zartarian, precum si Caligula, autori Paul Jean Franceschini si Pierre Lunel.

Lucrari care işi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la preturi „de kilipir”, de 1 leu si 5 lei, au constituit atractia editiei de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librariei-anticariat Antic Exlibris din cadrul editiei din aceasta toamna a targului de carte Kilipirim, preferintele vizitatorilor au mers catre: Chateaux of the Loire Valley, Eat Prey Love si agende de lux.

Parintii si cititorii mai mici au cumparat, de la standul Didactica Publishing, in special volume din colectia „Minimiki – Papusile lumii", volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum si pe cele din seria „Ghiozdanelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu continut educational au preferat si vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva si Aramis: Formule matematice. Clasele V-VIII, Usor de iubit, greu de disciplinat de Becky A. Bailey si Descoperim corpul omenesc de Emilie Beaumont si Phillipe Simon.

Mos Craciun, Scrisori catre Mos Craciun si Dansul omenilor de zapada au fost cele mai cautate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumparat, din oferta celor de la Comicshop.ro, in special: Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1, DC: Batman's Last Case si DC: Batman Eye of the Beholder.

La editia din acest an a targului de carte Kilipirim au avut standuri si Today Business Group, dar si  Okazii.ro.

La etajul Salii Dalles, a avut loc Festivalul de Spiritualitate şi Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, de unde vizitatorii au putut achiziţiona carti şi produse ezoterice si au putut participa la programul de conferinte pe teme de interes general.

Urmatoarea editie a targului de carte Kilipirim va avea loc in primavara anului 2014.

de D.S.     HotNews.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu