Proiectul Căsuţa de lectură: poţi lua o carte dacă laşi în schimb alta

Un proiect iniţiat de Anabella Maria Târnovan, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Sibiu îşi propune să aducă în Sibiu o serie de minibiblioteci publice, căsuţe cu cărţi, de unde sibienii pot împrumuta cărţi sau pot lua cărţi, lăsând alta în loc.

Proiectul Căsuţa de lectură îşi propune să încurajeze pasiunea pentru citit şi circulaţia cărţilor în comunitate prin amplasarea unor minibiblioteci publice în Sibiu.

ceremonie militara ziua pompierilor din romania 13 septembrie fo 052

„Momentan sunt cărţi primite din donaţii. Bibliotecile vor avea întotdeauna cărţile pe care le vor lăsa sibienii. Cu alte cuvinte, proiectul funcţionează pe principiul ia o carte, pune o carte în loc. Fiecare din noi are acces gratuit la minibibliotecă, singura rugăminte e să înlocuim această carte cu alta, indiferent că e nouă sau din biblioteca personală. Important este să avem grijă de aceste bilbioteci, ca ele să aibă cărţi frumoase, de clitate, de care să ne bucurăm în comunitate”, a spus Anabella Maria Târnovan.

Câteva astfel de căsuţe au apărut deja în Piaţa Mare a oraşului. 10 astfel de minibiblioteci urmează să fie amplasate în locurile de joacă din municipiu.

ceremonie militara ziua pompierilor din romania 13 septembrie fo 046

„Am selectat locurile de joacă şi bibliotecile vor fi amplasate după ce obţinem aprobarea din partea primăriei”, a spus Târnovan.

Iniţiatoarea proiectului spune că îşi doreşte amplasarea unor astfel de căsuţe şi în afara Sibiului, însă totul depinde de fondul de carte.

Orice persoană fizică, grup de iniţiativă, ONG sau companie se poate implica în dezvoltarea iniţiativei prin donaţii în bani pentru susţinerea proiectului, donaţii în cărţi, achiziţia unei căsuţe de lectură sau organizarea unor acţiuni pentru iubitorii de lectură.

Autor: ADELA CANDEA
- See more at: http://www.ronduldesibiu.ro/cultura-educatie/proiectul-casuta-de-lectura-poti-lua-o-carte-daca-lasi-in-schimb-alta-minibibliotecile-vor-fi-amplasate-in-parcuri/#sthash.doTTxwkf.dpuf