Treceți la conținutul principal

Liviu Voinea, ministrul Bugetului: Mai clar de atat nu pot sa spun: privind PFA si drepturile de autor, nu exista niciun angajament asumat de Romania in scrisoarea de intentie

Liviu Voinea"Cand cititi scrisoarea cu Fondul, sunt 3 elemente care conteaza: actiunile prioritare, pe care daca nu le faci nu intri in board. Al doilea element sunt criteriile structurale, pe care daca nu le indeplinesti nu ti se pun la dispozitie transa de bani. Iar al treilea lucru sunt tintele indicative. Daca nu le faci, ele se pot transforma in criterii structurale. Toate 3 sunt insotite de o data.  Dupa aceste lucruri trebuie sa va uitati cand cititi scrisoarea de intentie. Privind PFA si drepturile de autor, nu exista niciun angajament asumat de Romania in scrisoarea de intentie. Nu cresc contributiile nici de la 1 ianuarie nici de la 1 iunie nici din alta data", a declarat Liviu Voinea pentru HotNews.ro

Intr-un comunicat postat pe site-ul MFP vineri dimineata care confirma cele declarate de Voinea. "In ciuda faptului ca, inca din data de 8 august 2013, Ministerul Finantelor Publice a emis un comunicat prin care dezmintea informatiile aparute in presa potrivit carora, in urma acordului cu FMI, ar urma sa creasca fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor, o parte din mass-media continua sa dezinformeze opinia publica.

In aceste conditii, Ministerul Finantelor Publice infirma inca o data zvonurile complet nefondate privind existenta unor masuri concrete prin care ar creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor", se arata in comunicat

Varianta finala a scrisorii de intentie cu FMI mentine pasajul in care este prevazuta reducerea diferenţelor din baza de pensii pentru diferitele activităţi derulate, inclusiv in ceea ce priveste drepturile de autor, au declarat, pentru HotNews.ro, surse care au consultat aceasta scrisoare. Premierul Ponta oferise asigurari publice ca acest pasaj nu mai exista in scrisoarea de intentie.

In  varianta din 29 iulie a scrisorii de intentie convenite cu FMI si obtinuta de HotNews.ro se preciza:

"Vom aproba de asemenea legislaţia de restructurare a sistemului de asigurări sociale prin care se lărgeşte baza prin reducerea diferenţelor ce există în baza de pensii pentru diferitele activităţi derulate (activitate de natură salarială, activităţi de tipul PFA, drepturi de autor, etc). Înainte de a aduce orice fel de modificări sistemului fiscal ne vom consulta cu echipele FMI şi CE".

Premierul Victor Ponta a dat asigurari publice ca acest paragraf nu se regaseste in varianta finala a scrisorii de intentie.

Intrebat de B1 TV specific despre existenta unor modificari in ceea ce priveste taxarea drepturilor de autor, primul ministru afirmase: "L-am sunat pe ministrul (delegat pentru Buget, n.r.) Liviu Voinea, mi-a confirmat ca nu exista acel pasaj".

Intrebat din nou, in cursul serii de luni, daca aceasta prevedere exista in varianta finala a scrisorii cu FMI, Victor Ponta a negat din nou: "Nu, nu exista".

de Dan Popa     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu