Scriitorul Valeriu Butulescu, premiat la primul festival de aforisme organizat în România


Scriitorul Valeriu Butulescu, unul dintre cei mai cunoscuţi autori de aforisme din Europa, a fost premiat pentru cel mai bun aforism în limba română, cu ocazia primului Festival internaţional de aforisme şi proză satirică ce este organizat în ţara noastră, la Timişoara, în perioada 24-25 iunie.

'Pentru mine este o mare bucurie faptul că am reuşit să câştig acest premiu, mai ales că festivalul se află la prima ediţie. Festivalul internaţional de aforisme şi proză satirică a fost organizat sub egida Uniunii Sârbilor din România, din iniţiativa scriitorilor timişoreni Slavomir Gvozdenovic şi Goran Mrakic', a declarat luni, pentru AGERPRES, scriitorul hunedorean Valeriu Butulescu.

Organizatorii au strâns laolaltă autori consacraţi de aforisme din spaţiul balcanic, printre care Aleksandar Baljak, Valeriu Butulescu, Aleksandar Cotric, Grujo Lero, Vasile Ponea, Slobodan Simic, Dragutin Minic Karlo, George Drăghescu, Levente Balint, Bojan Ljubenovic, Staislav Tomic, Ekrem Macic, Vladimir Calic.

Toate aforismele au fost prezentate în limbile română şi sârbă. Premiul pentru cel mai bun aforism în limba română i-a revenit dramaturgului Valeriu Butulescu, iar pentru cel mai bun aforism în limba sârbă scriitorului Ekrem Macic din Bosnia-Herţegovina.

În cadrul festivalului a fost vernisată şi expoziţia de caricaturi a unor autori din Belgrad, Novi Sad şi Pancevo. 


AGERPRES /(AS - autor:Sorin Blada, editor: Karina Olteanu)

*******
E greu de eliminat hoţia prin lege. N-a reuşit nici Ţepeş, deşi avea o constituţie foarte ascuţită.
aforism de Valeriu Butulescu (sursa)