Moștenirea lui Tolkien

Deținătorii drepturilor de ecranizare a operei lui Tolkien amenință să dea în judecată producătorii unui film numit Age of the Hobbits. Saul Zaentz,studiourile Warner Bros, New Line și MGM susțin că această peliculă încercă să atragă atenția de la apropiata lansare a The Hobbit: An Unexpected Journey.

Aceasta nu este prima astfel de acțiune a celor care împart drepturile asupra operei cunoscutului sciitor, anterior ei au cerut schimbarea numelui unui bar din Southampton intitulat „The Hobbit” și au atras atenția asupra folosirii în mediu universitar a termenului „hobbit” pentru a desemna Homo floresiensis (oameni micuți descoperiți în Indonezia).

Compania producătoare a filmului Age of the Hobbits, The Asylum, este dată în judecată deoarece „folosește un titlu similar și înșelător încercând o asociere cu romanele lui Tolkien”. În plus, aceasta își va lansa pelicula cu trei zile înainte de The Hobbit: An Unexpected Journey. Acuzații susțin că filmul lor se referă la viața strămoșilor noștri, Homo Floresiensis, și nicidecum la personajele din Stăpânul Inelelor.

Scris de   
sursa