Mario Demezzo este noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România

Mario Demezzo, CEO al grupului editorial All, este noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România începând cu 12 mai, după ce a preluat funcţia de la Mihai Penescu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Mihai Penescu va continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul asociaţiei, în calitate de membru al board-ului.

"Tranziţia marchează o schimbare de generaţii în managementul celei mai importante asociaţii patronale şi profesionale a editorilor din România. Mario Demezzo aduce cu sine o bogată experienţă acumulată în ONG-uri", a declarat Mihai Penescu.

"Contextul lumii editoriale este unul dificil şi necesită mai mult ca oricând implicarea asociaţiei. Cheia ieşirii din această situaţie o reprezintă în primul rând parteneriatele. Aceasta este strategia pe care voi încerca să o implementez, folosind experienţa mea de aproape 10 ani în ONG. Am alături o echipă de profesionişti cu experienţă, boardul asociaţiei, şi o breaslă întreagă pregătită să mă susţină. Împreună vom face lucruri frumoase pentru carte", a declarat Mario Demezzo.

Absolvent de drept, participant la proiecte civice, traininguri, parteneriate, fost director executiv la Fundaţia "Principesa Margareta" a României, Mario Demezzo are o experienţă de opt ani ca fundraiser. În prezent este CEO la grupul editorial All, unul dintre principalii actori pe piaţa de carte din România.

Uniunea Editorilor din România (UER) a fost înfiinţată în 1995 şi are 53 de edituri membre, printre care se numără All, Niculescu, Corint, Paralela 45, Editura Didactică şi Pedagogică etc. În prezent, UER acoperă peste 80% din piaţa de carte şcolară din România. Uniunea Editorilor din România (UER) este o asociaţie patronală şi profesională a editorilor din România, care desfăşoară programe, mai ales în domeniul educaţional şi cultural. Ea reuneşte editori şi difuzori de cultură scrisă, care produc şi comercializează carte şcolară şi universitară, literatură română şi universală, carte pentru copii, carte de învăţătură adresată tuturor vârstelor etc.

sursa

+ info:  Mario Demezzo la Jurnalul Cultural TVR din iulie 2011