Treceți la conținutul principal

Mario Demezzo este noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România

Mario Demezzo, CEO al grupului editorial All, este noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România începând cu 12 mai, după ce a preluat funcţia de la Mihai Penescu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Mihai Penescu va continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul asociaţiei, în calitate de membru al board-ului.

"Tranziţia marchează o schimbare de generaţii în managementul celei mai importante asociaţii patronale şi profesionale a editorilor din România. Mario Demezzo aduce cu sine o bogată experienţă acumulată în ONG-uri", a declarat Mihai Penescu.

"Contextul lumii editoriale este unul dificil şi necesită mai mult ca oricând implicarea asociaţiei. Cheia ieşirii din această situaţie o reprezintă în primul rând parteneriatele. Aceasta este strategia pe care voi încerca să o implementez, folosind experienţa mea de aproape 10 ani în ONG. Am alături o echipă de profesionişti cu experienţă, boardul asociaţiei, şi o breaslă întreagă pregătită să mă susţină. Împreună vom face lucruri frumoase pentru carte", a declarat Mario Demezzo.

Absolvent de drept, participant la proiecte civice, traininguri, parteneriate, fost director executiv la Fundaţia "Principesa Margareta" a României, Mario Demezzo are o experienţă de opt ani ca fundraiser. În prezent este CEO la grupul editorial All, unul dintre principalii actori pe piaţa de carte din România.

Uniunea Editorilor din România (UER) a fost înfiinţată în 1995 şi are 53 de edituri membre, printre care se numără All, Niculescu, Corint, Paralela 45, Editura Didactică şi Pedagogică etc. În prezent, UER acoperă peste 80% din piaţa de carte şcolară din România. Uniunea Editorilor din România (UER) este o asociaţie patronală şi profesională a editorilor din România, care desfăşoară programe, mai ales în domeniul educaţional şi cultural. Ea reuneşte editori şi difuzori de cultură scrisă, care produc şi comercializează carte şcolară şi universitară, literatură română şi universală, carte pentru copii, carte de învăţătură adresată tuturor vârstelor etc.

sursa

+ info:  Mario Demezzo la Jurnalul Cultural TVR din iulie 2011



Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu