Treceți la conținutul principal

Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”

Primăria Oraşului Gura Humorului, Hotelul „Best Western Bucovina”, Tipografia „Terra Design” şi Centrul Cultural „Bucovina” Suceava organizează, în perioada 13 - 15 iulie a.c., în cadrul Zilelor Humorului, cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”.

Tema ediţiei: „Oportuniştii”

Tema ediţiei din acest an pentru cele trei secţiuni ale festivalului (Grafică satirică, Literatură umoristică şi Fotografie umoristică) este „Oportuniştii”.

Potrivit regulamentului, participanţii vor trimite lucrările în format digital pe adresa electronică umorlahumor@gmail.comsau lucrările originale pe adresa poştală Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300-Gura Humorului, judeţul Suceava, România, până pe data de 25 iunie a.c.

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minima 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital). Nu se percepe taxă de participare.

Secţiunea Grafică Satirică

La secţiunea Grafică Satirică, fiecare concurent va trimite câte două lucrări, realizate după data de 1 ianuarie 2012, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri. Lucrările, executate în tehnică liberă, format A3 ( trimise prin e-mail-trebuie să aibă minim 1600 x 1200 pixels, format JPG), nu se returnează, urmând a intra în patrimoniul Festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 500 euro, Premiul II - 300 euro, Premiul III - 200 euro,  Premiul "George Gavrilean" - pentru debutanţii în Bucovina - 200 euro.

Secţiunea Literatură umoristică

La secţiunea Literatură umoristică sunt acceptate numai lucrări în limba română (10 epigrame şi/sau 1-3 lucrări de proză scurtă umoristică), nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Lucrările vor fi semnate, iar autorii vor preciza adresa, numărul de telefon şi adresa de e-mail la care pot fi contactaţi.

Lucrările, fişa de înscriere, CV-ul şi fotografia se vor trimite, până la data de 25 iunie 2012( data poştei), la adresa poştală Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, P-ţa Republicii, nr.2, CP 725300, Gura Humorului, judeţul Suceava (lucrările-scrise în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150 % sau lucrările inscripţionate pe CD/DVD, în format doc, culese în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150 %) sau la  adresa de e-mail umorlahumor@gmail.com.

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 200 euro, Premiul II - 100 euro, Premiul III - 50 euro.

Secţiunea Fotografia umoristică

La secţiunea Fotografia umoristică (ce se adresează deopotrivă fotografilor profesionişti şi amatori)sunt acceptate două lucrări realizate cu aparat foto clasic sau digital, efectuate după data de 1 ianuarie 2011, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Condiţii tehnice: minim 1600 x 1200 pixeli, format JPG - pentru lucrările trimise prin e-mail; format A 3, lucrări originale - pentru lucrările trimise prin poştă. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

La această ediţie a concursului se va acorda un singur premiu, în valoare de 300 euro.

Relaţii suplimentare

Laureaţii va fi anunţaţi până la data de 7 iulie a.c. pentru a fi prezenţi  la festivitatea de premiere care va avea loc duminică, 15 iulie 2012.

Cheltuielile de transport, cazare şi masă vor fi suportate de către laureat sau organizaţia/instituţia căreia îi aparţine.

Organizatorii festivalului trebuie anunţaţi pentru a face rezervările necesare.

Relaţii suplimentare: Biroul de Relaţii cu Presa al Festivalului „Umor la... Gura Humorului”, prof. Elvira Romaniuc - director Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, e-mail umorlahumor@gmail.com, telefon: 0730-650.741, 0740-926.479.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu