Cele mai contestate cărți

American Library Association a dat publicității un top al celor mai contestate cărți în 2011, preluat de www.guardian.co.uk. Sunt titluri pe care cititorii au încercat să le elimine din librării datorită conținutului lor pe care l-au considerat nepotrivit dintr-un motiv sau altul.


Seria ttyl; ttfn; l8r, g8r de Lauren Myracle se află în fruntea clasamentului ca nepotrivite pentru categoria de vârstă căreia se adresează din cauza limbajului nepotrivit, scenelor sexuale explicite, dar și pregnanței unui punct de vedere religios prezent în cărți. Locul doi este ocupat de seria The Colour of Earth de Kim Dong Hwa, ajunsă aici datorită nudității, scenelor de sex și a limbajului sexual explicit. Violența, insensibilitatea, pasajele anti-etice și anti-familie au adus The Hunger Games de Suzanne Collins pe locul trei.

În același top se mai găsesc Brave New World de Aldous Huxley, pe locul șapte, acuzată printre altele de rasism, la fel ca To Kill a Mockingbird de Harper Lee, aflată pe locul zece. Seria Gossip Girl de Cecily Von Ziegesar ocupă locul nouă din cauza prezenței în paginile cărții a drogurilor, limbajului nepotrivit și explicit sexual.

Voi ați întâlnit o carte despre care să credeți că nu ar fi trebuit publicată?

Scris de Andreea Chebac • 18 aprilie 2012  sursa: bookblog.ro
sursa foto
 
Puteţi citi şi articolul în engleză, mai detaliat, pe această temă: Hunger Games novels join most complained-about titles in US scris de (guardian.co.uk)