Treceți la conținutul principal

Strada de C’Arte ; Targul Gaudeamus - Carte Scolara

In perioada 17-24 septembrie 2011, se desfasoara Strada de C’Arte, eveniment organizat de Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“ si 360 Revolution. Mini-orasul cultural se va intinde in perimetrul descris de bulevardul C.A. Rosetti si strazile limitrofe, Boteanu si Golescu, si va include standuri de carte, expozitii de arhitectura, lounge-uri de exterior, ateliere de creatie pentru copii si mobilier urban de exceptie.

Institutul Cultural Roman va fi prezent pe Strada de C’Arte cu peste 60 de titluri aparute la Editura ICR, doua lansari de carte si un recital Maria Raducanu, informeaza comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

Luni, 19 septembrie 2011, de la ora 18.00, la sediul BCU – corp Boema va avea loc lansarea volumului Silvan. Portretistul. Istoricul si criticul de arta Adrian-Silvan Ionescu, prezent la eveniment, a adunat in acest album o parte importanta din creatia tatalui sau, celebrul portretist SILVAN (1909- 1999), cronicar in imagini al vietii cultural-artistice romanesti si internationale de-a lungul a peste sapte decenii.

Miercuri, 21 septembrie 2011, de la ora 20.00, solista Maria Raducanu va concerta in Aula BCU, alegand un repertoriu eclectic, menit sa puna in valoare inepuizabila forta de expresie a vocii umane, dincolo de cuvinte, dincolo de informatie. La evenimentul intitulat „Poetica vocii umane“ intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Vineri, 23 septembrie 2011, ora 18.00, la sediul BCU – corp Boema, este programata lansarea volumului Carnete / Joaca-te cu aceasta tarana / Cu toate focurile stinse de Henry de Montherlant. Va lua cuvantul domnul Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman. Opera a patrimoniului cultural francez, ciclul de aforisme și insemnari memorialistice ale lui Henry de Montherlant, din intervalul 1930-1972, a aparut pentru prima data tradus integral in limba romana la Editura ICR.

Inceperea unui nou an de invatamanat indreapta atentia elevilor si parintilor catre cartea scolara. Targul Gaudeamus - Carte Şcolară, cel mai important targ de materiale educaţionale din Romania, s-a deschis in Parcul Tineretului din Bucureşti. Pana pe 25 septembrie, Targul Gaudeamus - Carte Şcolară va pune la dispoziţia publicului gama completă de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei din Romania, alături de materiale şi ghiduri de indrumare a cadrelor didactice, lecţii interactive pe suport multimedia, jocuri educative, dar şi noutăţi editoriale din portofoliul celor mai reprezentative edituri specializate pe segmentul cultural-educaţional din tara noastră.

Targul poate fi vizitat de luni pană sambătă, intre orele 11.00 şi 19.00, iar duminică intre orele 11.00 şi 16.00. Intrarea publicului este liberă.
Ajuns la a IX-a editie, Targul Gaudeamus - Carte Şcolară este o componentă a Programului Lectura, proiect iniţiat de Radio Romania in 1994, cu scopul de a susţine cultura scrisă şi piaţa editorială la nivel naţional, şi este organizat in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Capitalei.

de D.S. HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu