Strada de C’Arte ; Targul Gaudeamus - Carte Scolara

In perioada 17-24 septembrie 2011, se desfasoara Strada de C’Arte, eveniment organizat de Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“ si 360 Revolution. Mini-orasul cultural se va intinde in perimetrul descris de bulevardul C.A. Rosetti si strazile limitrofe, Boteanu si Golescu, si va include standuri de carte, expozitii de arhitectura, lounge-uri de exterior, ateliere de creatie pentru copii si mobilier urban de exceptie.

Institutul Cultural Roman va fi prezent pe Strada de C’Arte cu peste 60 de titluri aparute la Editura ICR, doua lansari de carte si un recital Maria Raducanu, informeaza comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

Luni, 19 septembrie 2011, de la ora 18.00, la sediul BCU – corp Boema va avea loc lansarea volumului Silvan. Portretistul. Istoricul si criticul de arta Adrian-Silvan Ionescu, prezent la eveniment, a adunat in acest album o parte importanta din creatia tatalui sau, celebrul portretist SILVAN (1909- 1999), cronicar in imagini al vietii cultural-artistice romanesti si internationale de-a lungul a peste sapte decenii.

Miercuri, 21 septembrie 2011, de la ora 20.00, solista Maria Raducanu va concerta in Aula BCU, alegand un repertoriu eclectic, menit sa puna in valoare inepuizabila forta de expresie a vocii umane, dincolo de cuvinte, dincolo de informatie. La evenimentul intitulat „Poetica vocii umane“ intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Vineri, 23 septembrie 2011, ora 18.00, la sediul BCU – corp Boema, este programata lansarea volumului Carnete / Joaca-te cu aceasta tarana / Cu toate focurile stinse de Henry de Montherlant. Va lua cuvantul domnul Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman. Opera a patrimoniului cultural francez, ciclul de aforisme și insemnari memorialistice ale lui Henry de Montherlant, din intervalul 1930-1972, a aparut pentru prima data tradus integral in limba romana la Editura ICR.

Inceperea unui nou an de invatamanat indreapta atentia elevilor si parintilor catre cartea scolara. Targul Gaudeamus - Carte Şcolară, cel mai important targ de materiale educaţionale din Romania, s-a deschis in Parcul Tineretului din Bucureşti. Pana pe 25 septembrie, Targul Gaudeamus - Carte Şcolară va pune la dispoziţia publicului gama completă de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei din Romania, alături de materiale şi ghiduri de indrumare a cadrelor didactice, lecţii interactive pe suport multimedia, jocuri educative, dar şi noutăţi editoriale din portofoliul celor mai reprezentative edituri specializate pe segmentul cultural-educaţional din tara noastră.

Targul poate fi vizitat de luni pană sambătă, intre orele 11.00 şi 19.00, iar duminică intre orele 11.00 şi 16.00. Intrarea publicului este liberă.
Ajuns la a IX-a editie, Targul Gaudeamus - Carte Şcolară este o componentă a Programului Lectura, proiect iniţiat de Radio Romania in 1994, cu scopul de a susţine cultura scrisă şi piaţa editorială la nivel naţional, şi este organizat in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Capitalei.

de D.S. HotNews.ro