Treceți la conținutul principal

O cercetătoare a descoperit răspunsul la marea întrebare: ''Cine a scris operele lui Shakespeare?''

Image result for shakespeare's worksÎn ciuda mai multor cercetători care pun la îndoială autenticitatea operelor lui Shakespeare, există dovezi care confirmă că operele au fost create de scriitorul englez.

William Shakespeare (1563 - 1616) a fost personajul ca a ajutat la crearea limbii moderne şi chiar după 400 de ani de la moartea sa rămâne înconjurat de mister.

Opera şi chiar existenţa sa a fost de-a lungul anilor pusă la îndoială de mulţi cercetători. Totuşi, există un cercetător de la libăria din Washington DC care susţine că ştie cine a fost Shakespeare.

Heather Wolfe este unul dintre experţii în manuscriptele engleze din perioada modernă timpurie şi este custode şi arhivist la Folger Shakespeare Library. Aceasta a dezvăluit pentru MailOnline că îşi construieşte argumentele pe baza dovezilor din documente.

Aşa a fost şi în acest caz, unde multitudinea de dovezi îl leagă pe gentlemanul din Stratford de dramaturgul londonez, nelăsând nicio urmă de îndoială autenticitatea operelor.

De asemenea, Dr. Wolfe a descoperit inscripţii noi care arătau stema acestuia din secolul al XVII-lea ceea ce aruncă o lumină asupra statutului său de gentleman. După cum menţionează cercetătoarea, „aceste dovezi ne ajută să fim mai aproape de omul însuşi.”

Profesorul James Shapiro, de la Universitatea Columbia, a dezvăluit pentru New York Times că Shakespeare din Stratford este acelaşi cu Shakespeare autorul.

O altă dovadă este cronica din 1615 a lui Edmund Howes, în care Shakespeare este descris ca fiind unul dintre cei mai mari poeţi şi un gentleman, lucru validat şi de descoperirea emblemei (un lucru specific pentru un gentleman).

Sursa: Daily Mail
scrisă de Alexandru Voiculescu 
preluare de pe site-ul descopera.ro

Postări populare de pe acest blog

Cum schimbă limba pe care o vorbeşti lucrurile pe care le vezi? Lingviştii văd lumea diferit

Dacă doi oameni s-ar uita la acelaşi obiect, ei vor vedea lucruri cu totul diferite. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, familiarizarea unei persoane cu un obiect, în special, cu literele alfabetului, va influenţa trăsăturile pe care le observă. Studiind modurile diferite prin care oamenii percep un alfabet, cercetătorii au descoperit că expertiza ajută la sortarea caracteristicilor neînsemnate, lăsând novicii să privească literele ca fiind ceva mai complex. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins au analizat răspunsurile a 50 de participanţi care au fost rugaţi să stabilească dacă perechile de litere arabe erau diferite sau identice. Participanţii au fost repartizaţi în grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 25 erau experţi în arabă, iar alţi 25 nu cunoşteau limba. Cercetătorii au arătat participanţilor 2.000 de perechi de litere, măsurând viteza de răspuns ...

Man Booker prize 2015 longlist: let the 'posh bingo' begin

At midday on Wednesday, the opening list of runners and riders for Britain’s leading books prize is unleashed on the reading world. Who will it be? Who will it be? With less than 24 hours to go before the longlist is announced, we’re starting to wonder who’ll make up this year’s Man Booker dozen – even though offering predictions is, in this game of “posh bingo”, as Julian Barnes put it, a bit like filling in your card before the numbers have been called. In the second year that American authors have been eligible, one obvious contender is Hanya Yanagihara ’s epic tearjerker about love, friendship and the effects of childhood abuse: A Little Life is hot off presses in the UK and currently consuming readers on both sides of the Atlantic. Other US novels to look out for include Marilynne Robinson’s Lila, the third in her Gilead series, published to ecstatic reviews last November ; a strong debut from Atticus Lish exploring poverty and hard graft in an unforgiving post-cra...

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)