Treceți la conținutul principal

Discul de muzică clasică al anului 2016 în România

18703 - BACH TO BASICS - CD1 - Digipack CD 6P-2T brosura ST - FI 
Discul care a primit cele mai multe voturi din partea publicului în cadrul campaniei Radio România Muzical “Votează discul de muzică clasică al anului 2016” și care devine astfel Discul de muzică clasică al anului 2016 în România este albumul “Bach to basics” semnat de violonistul Alexandru Tomescu. Acest album care a primit 5546 voturi din partea publicului cuprinde pe două discuri integrala lucrărilor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

Violonistul Alexandru Tomescu: “Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veți regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (n.r. din Partita a II-a) de Bach. Este un disc la care am muncit literalmente câțiva ani de zile pentru că am vrut să captez în el exact acea senzație pe care am avut-o la fiecare dintre concertele din turneul Bach to basics din 2013. Discul a fost înregistrat în 4 zile, am făcut 7 șnururi; nu are absolut niciun peticuț, fiecare notă de aici face parte dintr-o integrală Bach de peste două ore și jumătate”.

Albumul Bach to basics a fost difuzat în integralitatea sa la Radio România Muzical pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2016 și poate fi reascultat pe 23 ianuarie 2017, de la ora 19.00 sau oricând la adresa http://www.romania-muzical.ro/voteaza-2016/disc/violonistul-alexandru-tomescu-albumul-bach-to-basics-music-box-30-noiembrie-i-1-decembrie/1440431/3261/11.

Campania “Votează discul de muzică clasică al anului”, derulată online la adresa www.romania-muzical.ro/voteaza2016, pune la dispoziția ascultătorilor Radio România Muzical un instrument online de sondare a popularității de care se bucură discurile noi prezentate de unicul post românesc de muzică clasică de-a lungul unui an. În 2016, a ajuns la a patra ediție; pe parcursul anului 2016 au fost prezentate 102 albume.

Clasamentul primelor 10 discuri din campania “Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, în ordinea descrescătoare a voturilor acordate de public, se prezintă astfel:

1.Violonistul Alexandru Tomescu – albumul “Bach to basics” (Fundația Remember Enescu)
2.Violonistul Bogdan Văcărescu și pianistul Julian Jacobson – albumul “Violin and Piano Thrillers” (Label Bogdan Văcărescu)
3.Pianista Sînziana Mircea – albumul “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio)
4.Pianista Alexandra Dariescu și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Darrell Ang – albumul Ceaikovski (Signum Records)
  1. Violonistul Ștefan Tarara și pianista Lora Vakova Tarara – albumul “The Sound of 20s” (Ars Produktion)
  2. Violoncelistul Valentin Răduțiu și Orchestra de Cameră din München, dirijor Stephan Frucht – concerte de Haydn, Mozart/Cassado și Carl Philipp Emanuel Bach (Hänssler Classic)
7.Violista Aida Carmen Soanea și pianistul Igor Kamenz – lucrări de Norbert von Hannenheim (Challenge Classics)
  1. Pianistul Daniil Trifonov – albumul “Transcendental” (Deutsche Grammophon)
  2. Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck – Simfoniile a V-a și a VII-a de Beethoven (Reference Recordings)
  3. Murray Perahia – Integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach (Deutsche Grammophon)
By

Postări populare de pe acest blog

Cum schimbă limba pe care o vorbeşti lucrurile pe care le vezi? Lingviştii văd lumea diferit

Dacă doi oameni s-ar uita la acelaşi obiect, ei vor vedea lucruri cu totul diferite. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, familiarizarea unei persoane cu un obiect, în special, cu literele alfabetului, va influenţa trăsăturile pe care le observă. Studiind modurile diferite prin care oamenii percep un alfabet, cercetătorii au descoperit că expertiza ajută la sortarea caracteristicilor neînsemnate, lăsând novicii să privească literele ca fiind ceva mai complex. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins au analizat răspunsurile a 50 de participanţi care au fost rugaţi să stabilească dacă perechile de litere arabe erau diferite sau identice. Participanţii au fost repartizaţi în grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 25 erau experţi în arabă, iar alţi 25 nu cunoşteau limba. Cercetătorii au arătat participanţilor 2.000 de perechi de litere, măsurând viteza de răspuns ...

Man Booker prize 2015 longlist: let the 'posh bingo' begin

At midday on Wednesday, the opening list of runners and riders for Britain’s leading books prize is unleashed on the reading world. Who will it be? Who will it be? With less than 24 hours to go before the longlist is announced, we’re starting to wonder who’ll make up this year’s Man Booker dozen – even though offering predictions is, in this game of “posh bingo”, as Julian Barnes put it, a bit like filling in your card before the numbers have been called. In the second year that American authors have been eligible, one obvious contender is Hanya Yanagihara ’s epic tearjerker about love, friendship and the effects of childhood abuse: A Little Life is hot off presses in the UK and currently consuming readers on both sides of the Atlantic. Other US novels to look out for include Marilynne Robinson’s Lila, the third in her Gilead series, published to ecstatic reviews last November ; a strong debut from Atticus Lish exploring poverty and hard graft in an unforgiving post-cra...

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)